Nekategorizirano

Slovenski risi nadigrali slovaške volkove

Slovenci in Slovaki smo si v hokeju nasproti stali trinajstkrat, če štejemo le uradne tekme. Slovaki so bili uspešni desetkrat, mi dvakrat, enkrat pa je  bilo neodločeno. V štirinajsti tekmi pa smo že vodili z 2:0, pa so nas Slovaki dohiteli. Tudi podaljški niso prinesli odločitve. Tako so sledili kazenski streli in na koncu je enega več zabil Žiga Jeglič.

Že uvodne minute so nakazale, da bo dvoboj trd in negotov do konca. Risi so se zagnali pogumno in odločno, a so po nekaj minutah na ledu zagospodarili Slovaki, ki so bili več v napadu, a brez nevarnih zaključkov. Golov v prvi tretjini ni bilo. V drugi tretjini pa smo v takoj po prvi minuti dali gol, strelec je bil Blaž Gregorc. Naslednji strelec je bil Anže Kuralt v igri 5/4. Slovaški igralci so v odgovor močno pritisnili in v 35. minuti je rezultat znižal Miloš Bubela. V tretji tretjini so naši fantje streljali obilno proti slovaškemu golu, a je njihov vratar vse prestregel. Slovaki so jurišali na vse in nič, kar se jim je izplačalo v 46. minuti. Z bombo iz velike razdalje je Marcel Haščak rezultat izenačil.

Petminutni podaljšek z igro štirih proti štirim je z izjemnim preigravanjem, a brez zaključka, odprl slovenski kapetan in že strelec treh zadetkov na olimpijskem turnirju Jan Muršak, na drugi strani je po golu zadišalo po poskusu Granaka, a se tudi slovenska mreža ni zatresla. Tako so morali igralci izvajati kazenske strele in žreb je za prve strelce določil Slovake. Prve štiri serije strelov niso prinesle odločitve. V zadnji seriji je naš golman Krošelj prebral Marcela Haščaka, plošček za zmago je imel na palici Žiga Jeglič – in ga izkoristil.

S tem smo zasedli drugo mesto v skupini. V drugi tekmi skupine B so Rusi s 4:0 odpravili ZDA. Naši morajo počakati do jutri, da izvejo kdo bo tekmec pri igranju za četrtfinale.

SLOVENIJA : SLOVAŠKA 3:2 (0:0, 2:1, 0:1; 0:0; 1:0)
Strelci: 1:0 – Blaž Gregorc (Jan Muršak, 22./PP1), 2:0 – Anže Kuralt (Jan Muršak, Blaž Gregorc, 25., PP1), 2:1 – Miloš Bubela (Peter Čerešnak, Dominik Granak, 36./PP1), 2:2 – Marcel Haščak (Dominik Granak, Peter Čerešnak, 36.); PS: Rok Tičar in Žiga Jeglič; Ladislav Nagy.

Skupina B:
Rusija – ZDA 4:0, Slovenija – Slovaška 3:2

Lestvica:
OAR          3  2  0   0   1   14:5       6               
Slovenija   3  0  2   0   1     8:12     4              
ZDA           3  1  0   1   1     4:8       4               
Slovaška   3  1  0   1   1     6:7       4               

 

Mogoče vam bo všeč