Nekategorizirano

Slovenija je dosegla še en neslavni rekord okuženosti. Imamo rekord

Med novimi okužbami je bilo v torek 13 zaposlenih v zdravstvu, štirje zaposleni v domovih starejših ter 14 oskrbovancev domov starejših. Med 61 obolelimi, ki se zdravijo v bolnišnici, jih enajst oskrbujejo na intenzivnih oddelkih, devet jih potrebuje pomoč ventilatorja.

Kakšni so trenutni podatki o okuženosti? (16. september) 

Potrjeno okuženi 
3954 ⇑123
Hospitalizirani trenutno
61 ⇑11
V Intenzivni enoti skupaj
11 ⇑1
Umrli skupaj
135
Testiranih (torek 15. september)
1.793
 

Aktivni primeri
975 ⇑72
Na respiratorju, skupaj
0
Hospitalizirani v UKC Maribor
23 ⇑3
 

Največ novih okužb so v torek potrdili v Ljubljani, in sicer 18. Na drugem mestu je bila Rogaška Slatina s 15, na tretjem pa Maribor z desetimi novimi okužbami. V Kranju so potrdili osem, v Slovenskih Konjicah šest, v Domžalah pet, v Pivki pa štiri nove okužbe. Po tri nove okužbe so potrdili v občinah Kamnik, Ilirska Bistrica, Puconci in Ivančna Gorica. Po dve novi okužbi so zabeležili v Celju, Dravogradu, Zrečah, Novi Gorici, Litiji, na Ptuju, v Lovrencu na Pohorju in na Ravnah na Koroškem.

Po eno novo okužbo so potrdili v naslednjih občinah: Slovenska Bistrica, Vojnik, Braslovče, Žalec, Škofljica, Velenje, Medvode, Jesenice, Lenart, Postojna, Škofja Loka, Ajdovščina, Murska Sobota, Trbovlje, Krško, Logatec, Benedikt, Dornava, Log – Dragomer, Gorenja vas – Poljane, Hajdina, Izola, Muta, Podčetrtek, Trzin, Žirovnica, Zavrč in Miren – Kostanjevica. Eno novo okužbo so potrdili pri tujem državljanu.

 

Mogoče vam bo všeč