Nekategorizirano

Naložite si aplikacijo #ostaniZdrav

Mobilna aplikacija za varovanje zdravja in življenja ljudi #OstaniZdrav je trenutno najbolj zanesljiva mobilna aplikacija v boju zoper koronavirus!

Uvedba aplikacije je dodatni preventivni ukrep in ščiti tako zdravje posameznikov kakor javno zdravje. Njena uporaba je v veliko pomoč epidemiologom pri obvladovanju širjenja virusa. Aplikacijo si na pametne prenosne telefone namestimo povsem prostovoljno, v našem vsakdanu pa ima sicer še naprej osrednjo vlogo dosledno upoštevanje drugih preventivnih ukrepov: vzdrževanja zadostne medsebojne razdalje, rednega umivanja in razkuževanja rok in nošenja zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih in javnem prometu.

Aplikacija #OstaniZdrav nas opozori, da smo bili v stiku z okuženim, zato obstaja večje tveganje, da smo se okužili tudi sami. Tako že takoj po opozorilu, ki ga prejmemo od mobilne aplikacije, ravnamo še bolj odgovorno: opazujemo svoje počutje in ob prvem zaznavanju simptomov stopimo v stik z osebnim zdravnikom, se ne družimo, še posebej ne z ranljivimi posamezniki, in še bolj dosledno izvajamo preventivne ukrepe (higiena rok in kašlja, nošenje mask in ustrezna medsebojna razdalja).

 Si še niste namestili aplikacije? Pomagajte prekiniti verigo širjenja okužb in si namestite aplikacijo #OstaniZdrav.

·          Uporabniki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom iOS si jo lahko naložite tukaj: https://apple.co/2YPyeLZ

·         Uporabniki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android si jo lahko naložite tukaj: https://bit.ly/2Q0mWzE.

 

Mogoče vam bo všeč