Nekategorizirano

Slovenci rinemo na Hrvaško, ilegalni migranti pa s Hrvaške v Slovenijo

Tudi v zadnjih 24. urah so se v poročilih poliucijskih uprav Maribora in Murske Sobote znašli zapisi o ujetih ilegalnih migrantih, ujetih po ilegfalnem prestopu zelene hrvaško slovenske meje. 

Policisti mariborske policijske uprave so v ponedeljek zvečer pri nedovoljenem prestopu meje s Hrvaško v Zgornjem Gruškovju prijeli sedem državljanov Pakistana in dva državljana Indije, skupaj z njimi pa dva Ukrajica, ki sta jim pri tem pomagala. Vsi nezakoniti migranti so zaprosili za azil, njihova pomočnika pa je policija pridržala.
Policisti so na severovzhodu Slovenije danes zgodaj zjutraj v Središču ob Dravi prijeli še dva državljana Indije, s katerima postopek še poteka, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Obravnavali so tudi državljana Egipta, ki je prestopil notranjo mejo brez ustreznih listin, saj mu je potekla veljavnost potnega lista. Zaradi kršitve so mu na podlagi zakona o tujcih izrekli denarno kazen in ga po končanem postopku napotili v Avstrijo, kjer ima urejen status in bivališče.

Soboška policijska uprava pa poroča o sedmih “tujcih,” v zadnjem obdobju se izogibajo terminu “prebežnik ali migrant,” ki so jih prijeli v Lendavi zaradi nezakonitega vstopa v Slovenijo. Kakšna usoda jih je dočakala ali v Ljubljano z zahtevo po mednarodni zaščiti ali pa vrnitev nazah na Hrvaško, soboški policisti ne poročajo.

Mogoče vam bo všeč