Nekategorizirano

Kaže, da je sprovajanje ilegalnih migrantov preko zelene meje donosen biznis?!

Tudi v zadnjih 24 urah so imeli policisti ob meji s Hrvaško obilico dela. Val ilegalnih migrantov noče in noče pojenjati, ker gre pri tem za biznih neslutenih razsežnosti. V policijske roke se v zadnjem času znajde vse več sprovajalcev, ki se donosnega posla z migranti lotevajo s kar precejšnjim rizikom, da se4 ujamejo v policijsko past in končajo za rešetkami.

Tako z mariborske policijske uprave poročajo, da so Policisti  PP  Ormož v ponedeljek, 6. avgusta v jutranjih urah prijeli dva državljana Indije,  ki  sta  na  nedovoljen  način  prestopila državno mejo. Oba so po postopku  vrnili  Hrvaškim  varnosntim  organom.  V  podjetju  v  Slovenski Bistrici  so v popoldanskem času na tovornem vozilu državljana Srbije našli dva  državljana Pakistana, ki sta pred tem prerezala cerado in se skrila na med  tovor v priklopniku. Policisti PP Gorišnica pa so ob 20.10 uri prijeli šest  Iračanov  in državljana Nemčije, ki so na nedovoljen način prestopili državno  mejo.  Nemca  sumijo sprovajanja Iračanov. Postopek s slednjimi še poteka.

Bera pomurskih policistov, kar se ilegalnih migrantov, je bila v zadnjih 24. urah kar uspešna. Od včeraj, ponedeljka, 6. avgusta od 7. ure pa do danes do 7. ure  so prijeli 39 ilegalnih migrantov,  ki so nezakonito vstopili v RS. Prijetih je bilo devet skupin tujcev, v katerih je bilo od 2 do 9 oseb. Na območju PP Lendava so bili prijeti 4 tujci, na območju PP Ljutomer  pa 35 tujcev.  Vsi tujci, razen 2. Sirijcev, ki bosta danes vrnjena Hrvaškim varnostnim organom, so zaprosili za azil in bodo odpeljani v Azilni dom. Tujci po državljanstvih: Alžirija 22, Maroko 6, Sirija 2, Palestina 5 in Irak 4.

Mogoče vam bo všeč