Nekategorizirano

Skupaj kar 40 okuženih v Domu Danice Vogrinec v Mariboru

V enoti Doma Danice Vogrinec na Taboru je že 40 okuženih, od tega 24 stanovalcev in 16 zaposlenih. Vsi so zaenkrat brez večjih zdravstvenih težav, kar je seveda dobra novica, a kljub temu so razmere v domu izjemno zahtevne.

 Z naraščanjem okužb s koronavirusom se namreč širi tudi krog zaposlenih, ki morajo v izolacijo – iz preventivnih razlogov jih iz delovnega procesa izločijo raje več kot pa manj. Tako je trenutno poleg okuženih delavcev v izolaciji še 30 njihovih sodelavcev, torej skupaj že več kot polovica zaposlenih. Nekateri od teh so sicer morali ostati doma zaradi svojih otrok, ki morajo biti v karanteni, saj se okužbe širijo tudi v šolah in vrtcih.

Prvi bris stanovalca Doma pod gorco, ki je bil v stiku s s covid-19 okuženo osebo, je negativen, zdaj v domu nestrpno čakajo še na drugo in tretje testiranje v prihodnjih dneh. Stanovalec in njegov sostanovalec sta v izolaciji v svoji sobi. 
Direktor Doma Danice Vogrinec Marko Slavič ob tem izpostavlja problem “veriženja okužb”, ki postaja vse večji in je okužb v Mariboru že toliko, da je težko ugotoviti prenose. Koronavirusa v njihovi osrednji enoti, v treh hišah na Pobrežju, na srečo še ni, a se Slavič boji, da je, če se bo tako nadaljevalo še naprej, samo še vprašanje časa, kdaj se bo to zgodilo še tam in tudi drugod, piše Večer

Iz Doma Danice Vogrinec sporočajo: “Spoštovani svojci, spoštovani obiskovalci stanovalcev. Zaradi preprečevanja vnosa okužbe s COVID – 19 vas vljudno prosimo, da stanovalcem v Dom do nadaljnjega NE PRINAŠATE nobenih stvari (npr. prigrizkov, pijače, kozmetike,…). Izjema so nujne stvari npr. zdravila, ki jih lahko oddate pri receptorju. Stvari bomo primerno razkužili in jih šele nato odnesli do stanovalca. Zagotavljamo vam, da imajo stanovalci in stanovalke na voljo vse stvari, ki jih potrebujejo. Le s skupnim sodelovanjem bomo preprečili vnos in morebitno širjenje okužbe s COVID-19. Hvala za razumevanje.”
 

Mogoče vam bo všeč