Nekategorizirano

Celje: Junaki 3. nadstropja županu Bojanu Šrotu pripeli zlato pentljico

Mestno občino Celje so danes obiskali Junaki 3. nadstropja. Župan Bojan Šrot je sprejel osemletno Brino in enajstletnega Matea, ki sta premagala raka, ter mamico šestletne Žive, ki se z boleznijo še bori.

Starši vseh treh borcev so člani Društva Junakov 3. nadstropja, ki pomaga otrokom in njihovim staršem, ki so se ali se zdravijo na hemato-onkološkem oddelku Pediatrične klinike v Ljubljani.

 Brina, ki obiskuje Osnovno šolo Hudinja, je županu pripela zlato pentljico, simbol raka pri otrocih. Župan je vsem trem junakom in njihovim staršem čestital za pogum, borbenost in vztrajnost ter jim zaželel, da bi jih odslej v življenju spremljala le še sreča in zdravje.

 Projekt Zlata pentljica se je rodil letos v želji, da bi s pentljicami opremili tekače na teku Štirih mostov. To bi bil prvi tek v Sloveniji in v Evropi, kjer bi vsi tekači tekli v podporo otrokom z rakom, a je zaradi COVID-19 letos žal odpadel.

 Naj bo čim manj tej malih, pa tudi odraslih bolnikov z to boleznijo, ki vsi od prvega do zadnjega z optimizmom zrejo v življenje. Tek, ki je letos kljub želji po organizaciji bil preložen, na koncu odpovedan zaradi COVID 19, naj se še naprej dogaja  kot spodbuda za vse, ki so to dali skozi ali so ravno sredi tega, da z svojim optimizmom in prizadevanjem  pritegnejo čim več podpornikov in udeležencev.

 Pa naj bodo vsi bojevniki tudi  junaki!

Vane T.Costa

Mogoče vam bo všeč