Nekategorizirano

Skrivnost srečnega zakona: lutke, dolarji in molitev

Če ste danes utrujeni, ste imeli težak in naporen dan, vam “V Fokusu” skozi zabavno, a zelo poučno zgodbo o skrivnosti srečnega zakona prinesemo vsaj nekaj zabave. Avtor ni znan, zgodbo pa smo našli na družbenih omrežjih.

“Mož in žena sta poročena že več kot 60 let. Vse sta si delila. O vsem sta se pogovarjala. Nista imela nobenih skrivnosti, le da je žena imela škatlo za čevlje na vrhu omare in je svojega moža opozorila, naj je ne odpre in ne sprašuje kaj je v njej. Vsa ta leta škatle ni nikoli odprl, a nekega dne je žena močno zbolela in zdravnik je rekel, da si ne bo opomogla. V poskusu, da bi rešil vse posle, mož steče po škatlo s čevlji in jo odnese k ženi v posteljo. Strinjala se je, da je napočil čas, da izve, kaj je v škatli. Ko jo je odprl, je našel dve kvačkani lutki in  95.000 dolarjev.

“Ko sva se poročila, mi je babica rekla, da je skrivnost srečnega zakona ta, da se nikoli ne prepiram. Rekla mi je tudi, da če se kdaj jezim nate, naj bom tiho in si sešijem lutko. “

Mož je komaj zadrževal solze. V škatli sta bili le dve punčki. V vseh teh zakonskih letih je bila nanj jezna le dvakrat. Skoraj je počil od ponosa.

“Draga,” je rekel, “to razlagajo lutke, toda od kod ves ta denar?”

“Oh,” je rekla, “to je denar, ki sem ga zaslužila s prodajo lutk.”

Gospod,

Prosim za modrost, da bi razumela svojega moža,

za ljubezen, ki mu odpušča, in potrpljenje, da prenašam njegova razpoloženja.

Kajti, Gospod, če mi ne daš te moči,

 ga bom nadrla, ker nimam časa za kvačkanje.

 

Mogoče vam bo všeč