Nekategorizirano

Skoraj filmski rop bencinskega servisa na Prevaljah

Kot nam je uspelo izvedeti na PU Celje, so včeraj  zvečer okoli  20.30 ure, bili obveščeni o ropu bencinskega servisa na Prevaljah.  Neznan, zamaskiran storilec, ki je govoril angleško, je vstopil v prostore bencinskega servisa, zagrozil uslužbencema z orožjem in zahteval denar. Ko je dobil dnevni  izkupiček je zapustil bencinski servis in se usedel  v  osebno vozilo, katerega voznik je  pripeljal na bencinski servis in nameraval natočiti gorivo. Voznika je udaril in zahteval, da ga odpelje. Da bi bilo to še bolj «filmsko«, je vozniku in sopotnici v avtu med vožnjo grozil z orožjem ter od njiju zahteval denar. Potnika v avtu sta mu denar tudi izročila.  Neznani storilec je kasneje izstopil na ulici Perzonali  v  Prevaljah,  se  usedel  v  osebno vozilo neznane znamke in se odpeljal s kraja. V tem času seveda nobeden ni vedel za kaj se gre, oziroma kaj se pravzaprav dogaja.

Kaj pravzaprav to pomeni?

Zaposleni v bojazni za lastno življenje izročijo vse kar zahteva ropar,  ki se kasneje nemoteno usede v svoj avto, prej mu pod prisilo pomagajo občani in nobenemu nič. Sedaj pa nekje kot»angleško«govoreč turist, po možnosti v bližnji Avstriji pije kavo in spremlja »hitre« reakcije kako zaposlenih na bencinskem servisu   tako tudi  celotnega policijskega esteblishementa. Delajo na zbiranju dokazov iščejo vzorce podobnih situacij in pika. O izidu, v kolikor bo kaj sledljivosti,  bo skopa informacija. Nič pa o tem kaj je potrebno narediti da ne pride do tega. Bog ne daj da je slučajno morebitni drzni ropar iz skupine migrantov, ki  nam vsak dan z svojo »izvirnostjo in drugačnostjo bogatijo naš tako pust vsakdan«. Zagotovo v primeru ujetja bo na plano prišla kakšna  travma iz prejšnjega življenja. Ter kot humano naravnana družba in okolje bomo ga imeli na proračunskih jaslih dokler si ne opomore, pa tudi kasneje  če izrazil strinjanje z ponudbo ki jo bo zagotovo dobil.

Na zaščitnih in samozaščitnih ukrepih je treba delati. To je prvo in najbolj pomembno. Da ne bomo pogosto imeli teh nepričakovanih »dnevnih popestritev«  brez poprejšnjih obvestil.

Naj ostane v domeni filmarjev!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč