Nekategorizirano

Škof dr. Peter Štumpf ob prazniku Fatimske Matere Božje: “Tudi epidemija in zdraharstvo med nami sta del fatimske zgodbe!”

“Tudi sedanja epidemija in slovenske zdraharije so del fatimske zgodbe,” je danes ob obletnici prikazovanja Fatimske Matere Marije na svojem facebook profilu zapisal soboški škof rd. Peter Štumpf. 

“V teh dneh stiske ne potrebujemo kričačev po ulicah in medijih, mazačev po stenah, predrznih biciklistov in še kakšnih prekocuhov. Zelo, zelo pa potrebujemo posrednikov pri Bogu, ki si upajo prositi, naj se nas usmili in ne dopusti, da bi nas naša neumnost in predrzna domišljavost zbrisali iz zgodovine narodov. Fatimska Mati Marija naj pomaga vsem tem prosilcem za nas.”

Sonce Fatime in vsega sveta je nebeška Mati Marija,
ki se je pred več kot 100 leti, 13. maja, prikazala trem pastirčkom (Luciji, Hiacinti in Frančišku).

V Fatimi se je takrat pričela uresničevati zgodovina napovedanih dogodkov, ki še zmeraj pretresajo človeštvo. Tudi sedanja epidemija in zdraharstvo med nami sta del fatimske zgodbe. Dokler se ne bomo spreobrnili k Bogu in se pobotali med seboj, si nimamo kaj obetati. Marija nam lahko pomaga samo ob našem sprebrnjenju. Drugače ne.
Očitno je, da bi se tudi sedaj, ko se že sproščajo ukrepi, mnogi radi takoj vrnili na stare tirnice. Ne bo šlo. Vrnitev nazaj, kot je bilo, pomeni apokalipso. Tako bolan svet kot je sedaj, ne more iti naprej. To je podobno kot bolnik, ki se zdravi za rakom na pljučih, pri tem pa dnevno pokadi tri škatle cigaret. Ali takoj neha ali pa sledi skorajšnja smrt.
Velja podobno za človeštvo. Ali izbere novo pot do Boga in ozdravi ali pa je konec.
Nebeška Mati Marija nas ni prišla v Fatimo strašit, temveč opozorit. Njene napovedi so se uresničile. To potrjuje, da se Bogu ni mogoče ogniti ali pred Njim zbežati. Vsak je viden Njegovim očem. Vsak je odgovoren za vse, kar počne. Vsak bo ob svojem času polagal račune za svojo srečno ali nesrečno večnost.
Bog je Ljubezen. Ni pa Ljubezen, ki bi se pustila zlorabljati od nas. Če smo se navadili zlorabljati Boga zase in za svoje interese, pri tem pa se izgovarjamo na Njegovo Ljubezen, potem se takoj lotimo temeljitih sprememb pri sebi. Smo namreč v stanju bogokletja.
Marija je v Fatimi opozorila, naj se iz Boga ne delamo norca s svojimi vsakovrstnimi domislicami, predvsem pa svojimi zlohotnimi nameni in dejanji proti Njemu in vsem, ki verujejo.
Nebeška Mati Marija se tudi v Fatimi postavlja na stran malih, nepomemnih, utišanih in prezrtih. Samo ti so lahko zagovorniki človešta pred Bogom. Njihov glas je Marija, ki posreduje za nas.
V teh dneh stiske ne potrebujemo kričačev po ulicah in medijih, mazačev po stenah, predrznih biciklistov in še kakšnih prekocuhov. Zelo, zelo pa potrebujemo posrednikov pri Bogu, ki si upajo prositi, naj se nas usmili in ne dopusti, da bi nas naša neumnost in predrzna domišljavost zbrisali iz zgodovine narodov.
Fatimska Mati Marija naj pomaga vsem tem prosilcem za nas.

Mogoče vam bo všeč