Nekategorizirano

Hči protestira, oče pa na nacionalni TV komentira!

Kako so zlizani skupaj gosti nacionalne TV, njihovi gosti in družina v boju zoper oblast in v reklamiranju protestov? In ravno javna RTV je priča takim neumnostim?

Javna hiša RTV Slovenija, katere delo morajo financirati prav vsa slovenska gospodinjstva, je dokazala, da so ji pod vodstvom direktorja Igorja Kadunca očitno padli vsi etični standardi.

Gre za oddajo Odmeve, ki se je predvajala v ponedeljek 11. marca. Nika Kovač sicer ni neznano ime, saj smo je že pred časom omenili v predstavitvi slovarja protestnikov. Inštitut 8. marec, katerega direktorica je, v svojem opisu odkrito navaja: “Inštitut 8. marec v svojem delovanju proučuje različne oblike družbene podrejenosti, pri čemer trenutno družbeno stanje proučuje predvsem skozi vstop v polje delovanja neokonservativnih družbeni. No seveda s tem nebi bilo nič narobe, če nebi protestov komentiral ravno njen oče Miha Kovač, ki proteste seveda tudi podpira.

				LGBT-aktivistka in direktorica Inštituta 8. marec v družbi vidnih predstavnikov Levice. (Vir: Facebook)			LGBT-aktivistka in direktorica Inštituta 8. marec v družbi vidnih predstavnikov Levice. (Vir: Facebook)

Kljub temu pa se zdi, da voditeljici Tanji Starič prav malo ni bilo mar, da bi Miho Kovača povprašala kaj glede njegove hčerke. Vse skupaj je še posebej nenavadno ob dejstvih, da družina Kovač predstavlja veliko politično-medijsko družino.

Kot je Kovač glede aktivnosti v povezavi s kolesarjenjem povedal, da se glede časa in taktike strinja, da je zadeva vprašljiva, ob tem pa je poudaril prepričanje, da so demonstracije posledica precejšnjega nezadovoljstva enega dela ljudi. “Epidemija covid-19 je prizadela vse nas, tako kot nas že dolgo časa ni prizadela nobena stvar in to, da bi se kdo okoriščal na račun take stiske celotnega prebivalstva, je seveda zavrženo dejanje in kar nekaj indicev kaže, da se je to morda dogajalo. Iz tega zornega kota seveda razumem, da so ljudje jezni in da protestirajo proti temu, kar se je zgodilo.”

Vir: Nova24TV

Mogoče vam bo všeč