Nekategorizirano

Škandalozno! Kako se zadnji dan volilne kampanje “preseravajo” rdeči župan Židanove SD Jevšek in rakičanski graščak Celec SMC

Sprva sem nameraval zadnji tekst pred volilnim molkom opremiti z naslovom:” Aleksander Jevšek, od revolveraškega miličnika, do županskega šerifa Murske Sobote,” pa sem se zaradi dogajanj zadnjega dne predvolilne kampanje zadeve lotil drugače. Bom pa na koncu teksta nekaj besed namenil vsebini, povezani s prej navedenim naslovom. 

Danes so se namreč v središču Murske Sobote občanom, potencialnim volivcem, na ogled postavile vse politične stranke in liste, ki se potegujejo za sedeže v občinskem parlamentu. In oba županska kandidata seveda; aktualni Aleksander Jevšek, član Židanovih reformiranih komunistov in Bojan Petrijan, član stranke SDS. Delavci Jevškovega Komunalnega podjetja so “poskrbeli”, da so bile stojnice “pravovernih” strank Levice, SMC, Desus, LMŠ in SD umeščene pod kostanji, opozicijskih NSi, SDS in Modre liste Abtona Štihca pa na robu pločnika. Že rahel pogled je razkril, da so na stojnicah opozicijskih strank visele slovenske zastave, pri levičarskih o njih ne duha in ne sluha.

Za posebno presenečenje je poskrbel rakičanski graščak, direktor Javnega zavoda RIS Rakičan, sicer pa eden najbolj “gorečih” svetnikom propadle Cerarjeve SMC dr. Robert Celec, lastnik medijske greznice Pomurec.com (https://vfokusu.com/post/435695/pomureccom-ena-v-nizu-rdecih-medijskih-greznic-ki-jo-obvladuje-smc-jev-rakicanski-grascak-robert-celec). Iz Rakičana, kjer kraljuje,” se je dal v Mursko Soboto pripeljati s konjsko vprego, na kočiji pa propagandni transparenti SMC. Še en način zlorabe javnega denarja za osebne politične ambicije. Verjetno mu kaj dosti to ne bo pomagalo, ker Cerarjevi SMC v Murski Soboti slabo kaže. Komaj 4% so jim namerile ankete, kar Celcu in njegovim SMC kameradom dr. Mitji Slavincu in Marjanu Gujtu ne bo dovolilo mirnega spanca do nedelje zvečer. V Murski Soboti namreč močno vodi opozicijska SDS, še Jevškova SD jim gleda v hrbet. Kaže, da bo dosedanja opozicija v mestnem svetu po nedelji, 18. novembra postala pozicija.

Jevšek se je še zadnji dan močno trudil, da bi pridobil čim več glasov naklonjenosti. Zadnja etapa njegove kampanje je bilo romsko naselje Pušča. Tam vedri in oblači romski svetnik Darko Rudaš, ki je iz “hvaležnosti” do Jevška prestopil iz Levice v Židanovo SD. Menda naj bi se v Jevškovo čast na Pušči vrtela kar dva odojka. Zanimivo, tudi pred štirimi leti so bili volilni glasovi s Pušče tisti jeziček na tehtnici, ki je odločil Jevškovo zmago. Takrat se je govorilo, da je bila cena 200 VIP vstopnic za Noč čarovnic. Tokrat si je romske glasove pridobil s postavitvijo objekta s slačilnicami in sanitarijami za nogometaše NK Pušča, ki naj bi občinski proračun stal 320 tisoč evrov, vreden pa je morda polovico tega. Tudi “nov”gasilski avto za PGD Pušča mu bo prinesel kak glas.

Sicer pa na koncu k zgoraj napisanemu naslovu “Aleksander Jevšek, od revolveraškega miličnika, do županskega šerifa Murske Sobote. Prva služba po tacenski miličniški kadetnici je Jevška peljala v Mursko Soboto. Tega je že več kot 30 let. Prekmurci se ga spomnijo, da je bil nadvse radoživ, rad se je gibal v ženski družbi, goričke oštarije so ga bile polne. Kot družabno bitje se tudi alkohola ni branil, četudi je bil v uniformi in v službi. Z enega od nočnih “šihtov”  je domov grede razbil službeni miličniški terenski avto Nissan Terrano. In zgodilo se ni nič. Pač, kmalu je sledila premestitev v Maribor med kriminaliste. Še pred tem je v vsaj enem primeru, o katerem imamo v uredništvu vse podatke in dokumente, nekomu grozil tako, da mu je repetirano pištolo nastavil na čelo in mu grozil, da ga bo “počil!” Od takrat  ta oseba, ki je zaradi Jevškovih groženj končala na psihiatriji, ne more brez zdravil in zdravnikov. 

							Pred 12.leti, ko je bil Aleksander Jevšek direktor Policijske uprave Murska Sobota, so mediji poročali o anonimkah, ki so ga obtoževale kopice nepravilnosti, mobing in spolno nadlegovanje sta bili med milejšimi obtožbami. Jevšek se je z vso vnemo lotil iskanja piscev anonimk, tudi tako, da je policistom pod prisilo bil odvzet bris ustne sluznice, da bi s pomočjo DNK našli avtorja anonimke. Vse je je pometlopod preprogo, še kazenski oddelek vrhovnega državnega tožilstva je zavrgel ovadbo zoper Jevška zaradi zlorabe uradnega položaja.

Že takrat je bil Jevšek “izbranec” globoke države, ki ga je nagradila s položajem šefa slovenske kriminalistične policije. In v njegovem mandatu smo doživeli največje afere, bulmastife in smrt zdravnika Baričeviča, najem stavbe NPU, pranje milijarde iranskih dolarjev…..in ko je bil na vrhu moči, se je lepo umaknil v pokoj, se “nagradno” preselil v Sarajevo kot svetovalec bosanskega ministrstva za notranje zadeve. Leta 2014 je dočakal klic “globoke države,” za katero je sicer neuspešno kandidiral na državnozborskih volitvah, zato pa so ga uspeli na jesenskih lokalnih volitvah kot novega člana Židanove SD umestiti na županski sedež v Murski Soboti. In vse kaže, da bo “šerifoval” še štiri leta, če se ne bo kdo uradno obregnil ob kopico zakonskih krišitev, ki si jih je dovolil v prvem županskem mandatu!

Boris Cipot 

 

Mogoče vam bo všeč