Nekategorizirano

Dr. Vinko Gorenak: Twitter “vojna” na desni koristi le levičarjem!

Pred nekaj dnevi sem na svojem TW profilu pozval posameznike iz SDS in DOM (Domovinska liga) k neke vrste nenapadanju, ki v času pred volitvami ne koristi nikomur drugemu kot levim političnim silam. S tem sta se javno strinjala tako Janez Janša, kot Bernard Brščič. Celo Reporter je o tem poročal, češ da mi je uspelo ustvariti neke vrste premirje. Toda včeraj se je ponovno zaiskrilo in »vojna« med twitteraši je spet izbruhnila.

Naj vas spomnim, da so nam mnogi v preteklih letih očitali, da je SDS postala preveč radikalna. S tem se lahko strinjamo ali pa ne, toda dobili SMO DOM, kjer več ali manj opažam posameznike, ki so bili ali člani SDS ali pa blizu SDS, mnoge sem srečeval tudi pred sodiščem v Ljubljani na znanih protestih. Nikomur nisem in ne zamerim nič. Ustavna pravica vsakega državljana je, da se politično angažira v tej ali oni politični stranki. Tudi zato z ustanovitvijo DOM nimam nobenih težav. Toda evropske volitve 26. 05. 2019 bodo dan x za vse nas. Kot je znano je pri volilni udeležbi, kakršna je bila do sedaj, potrebnih osem ali več odstotkov glasov za enega poslanca.

Če bo DOM dobil svojega poslanca, bom eden prvih, ki jim bom čestital. Če pa se pokaže, da so dobili do sedem odstotkov glasov (ob udeležbi kakršna je bila do sedaj), ki so jih pretežno nabrali na desnem političnem polu in s tem znižali število poslancev, ki jih desnica sedaj ima, to je pet poslancev, in če bo posledica ta, da bo levi politični pol na ta račun dobil več kot tri poslance, ki jih imajo sedaj, bom prvi, ki bom DOM kritiziral in jim jasno povedal, da so naredili čisto bedarijo.

Pa pustimo to in se vrnimo TW »vojni« med obema stranema. Naj vse udeležence v tej neumnosti vprašam naslednje: »Ali ste zasledili TW »vojno« med predstavniki SD in Levice?« Jaz je ne zaznavam. Zakaj torej TW »vojna« med posamezniki na desnem političnem polu? Komu to koristi? Ne enim ne drugim. To početje koristi le politični levici.

Če stvar prikažem nazorno naj vas spomnim na evropsko prvenstvo v košarki pred časom v Carigradu. Se še spomnite finalne tekme med Slovenijo in Srbijo? Pol Slovenije je bilo na nogah, ko so zadeli naši. Pol Srbije je bilo na nogah ko so zadeli njihovi. Evforija je bila popolna na eni in drugi strani. V TW »vojni«, ki jo omenjam, je nekaj podobnega, le da se na vsak TW spopad na desni, evforično veseli le politična levica. Se bo tudi 26. 05. 2019.

Vse sodelujoče v omenjeni TW »vojni« naj zato spomnim na 26. 05. 2019, torej na dan volitev v evropski parlament. Takrat bo prišla ura resnice. Ura resnice za vse. Vsak spopad na desni je zato le voda na mlin politični levici. Se vsi, ki se greste TW »vojno« na desni tega zavedate?

Izvirno objavljeno: https://www.vinkogorenak.net

Mogoče vam bo všeč