Nekategorizirano

Škandalozna in sramotna sodna farsa na soboškem Okrožnem sodišču, pred obtožbami neprištevne ženske se je branil škof Štumpf

Danes se je v obravnavni dvorani številka 23 okrožnega sodišča v Murski Soboti, pred okrožnim sodnikom Stanislavom Jugom, odvil narok, po mojem okusu, ene bolj sramotnih in škandaloznih sodnih obravnav. Na zatožni klopi se je znašel soboški škof dr. Peter Štumpf, ki ga zasebno toži Lidija Turk Klemenčič, sicer vernica katoliške cerkve. Turkova je zoper škofa Štumpfa vložila civilno tožbo, ker je v svojem mnenju, ki mu ga omogoča in nalaga kanonsko pravo, v bran stopil župniku soboške stolne župnije Goranu Kuharju, ki je žrtev nekajletnega zalezovanja Turkove. V njem je škof Štumof zapisal, da gre v primeru vernice Lidije Turk za “neprištevno osebo, ki nima stika z realnostjo. 

Kot rečeno, škofu to omogoča in narekuje kanonsko pravo, po katerem ima zakonodajno, sodno in izvršilno oblast, kar priznava tudi slovenska država, ki je pred 16. leti podpisala sporazum s Svetim sedežem. Čeprav se je vsa afera, ki so jo lani avgusta zakuhali v rumenih Slovenskih novicah, za njimi pa povzeli vsi slovenski dominantni mediji, dogajala znotraj cerkve, kar bi moral pri presoji o razpisu obravnave, upoštevati okrožni sodnik Jug, je ta poteptal kanonsko pravo in zadevo iz cerkve pripeljal na “ulico!”

							Soboški škof dr. Peter Štumpf in soboški stolni župnik Goran Kuhar

Naj spomnim!

Lani avgusta, tik pred 100 letnico priključitve Prekmurja matici Sloveniji, ja razplamtela afera o domnevnem ljubezenskem razmerju sobškega stolnega župnika Gorana Kuharja z ostarelo Lidijo Turk Klemenčič. Turkova je z veikim veselejm vsem medijem razlagala, kako dolgo in globoko je njunon razmerje z  župnikom Goranom in vsem pod nos molila domnevna ljubezenska pisma, ki da jih je pošiljal župnik Goran. Dejstvo pa je, da so ji pisma pisali soboški klošarji in brezdomci, s katerimi se je ves čas družila Turkova.

Na to je danes v sodni dvorani izpovedal tudi škof Štumpf, ki ga je sodnik Jug mrcvaril več kot dve uri. Dejal je, “da gospa Turkova ni hodila v cerkev do pogreba nekoga od njenih bližnjih, na katerem je videla g. župnika. Od tedaj je začela prihajati v cerkev, župniku nastavljala darila, pisala pisma, ga poskušala doklicati z različnih številk, krožila z avtom v okolici cerkve in župnišča itd.  Župnik Goran jo je od prvega trenutka zavračal, njeno vsiljevanje, ki traja že nekaj let in se stopnjuje, pa njemu predstavlja veliko obremenitev.”

Turkova je postajala vse bolj agresivna, njene žrtve so bili tudi drugi uslužbenci soboške župnije, fizično se je lotevala tudi žensk, ki so se le pogovarjale z župnikom ali sodelovale pri aktivnostih v župniji. “Te ženske se več niso čutile  varne pred njo na cesti, ena od njih je bila že deležna fizičnega napada z njene strani. Po Murski Soboti in očitno tudi novinarjem je govorila res podle zgodbe o teh ženskah, ki so popolnoma izmišljene in so le stvar njene bolne domišljije, ljubosumja in neprištevnosti.” Škof Štumpf je moral nekajkrat v zadnjem trenutku zamenjati župnika pri maševanju v stolnici zaradi prisotnosti Turkove, ki je prišla v cerkev v prepričanju, da bo maševal župnik. Škof Štumpf se je sam prepričal, kako je Turkova z avtom zalezovala župnika, kam se bo iz župnišča odpeljal.

							
				Soboški stolni župnik Goran Kuhar			        Lidija Turk Klemenčič                          Soboški stolni župnik Goran Kuhar

“Kot škof sem v imenu krajevne Cerkve presojal, da dejanja gospe Lidije Turk Klemenčič med verniki sejejo razdor, povzročajo pohujšanje in jih zato ni mogoče presojati drugače, kot da so dejanja sama neprištevna in da nimajo ničesar opraviti z resničnostjo,” je med pričanjem povedal škof Štumpf in dodal, da je zaradi vse hujše agresivnosti Turkove za nekaj časa moral umakniti župnika na varno lokacijo.

Današnja sodna farsa je trajala več kot štiri ure. In presenetljivo, sodnik Jug kakor da ni imel dovolj elementov za sklepno dejanje, torej izrek sodbe, temveč  je le napovedal, da bo sodbo izrekel ta petek. 

Za konec dodajmo, da glede mnenja škofa o Lidiji Turk o tem,  da gre za neprištevno žensko, ki nima stika z realnostjo, po svoje potrjuje incident, ki se je pripetil v sredo, 3. junija. Danes je namreč škof sodišču izpovedal, da “je prišlo do poskusa nasilne vselitve s strani omenjene gospe v prostore v lasti Župnije Murska Sobota. Gospa se je želela na silo vseliti v dom župnika Gorana Kuharja. Posredovati je morala policija, gospod župnik pa se je ponovno moral umakniti na varno mesto!” 

Tako soboški škof danes v sodni dvorani številka 23 okrožnega sodišča v Murski Soboti. Sam pa dodajam vprašanje, “v kakšni pravni državi živimo, da se ta sodna farsa ni končala, še preden se je pričela!?” V ozadju je seveda vnovični poskus globoke države po diskreditaciji škofa Štumpfa, soboške škofije in slovenske RKC.

Boris Cipot 

VIDEO: Izjava škofa dr. Petra Štumpfa po obravnavi:

 

Mogoče vam bo všeč