Nekategorizirano

Sejma Megra in Green 2018

V sredo, 4. aprila bo zaživelo sejemsko prizorišče Pomurskega sejma v Gornji Radgoni. Svoja vrata bosta odprla sejma Megra in Green. Prvi bo na 8000 kvadratnih metrih površin predstavil ponudbo 160 razstavljalcev iz devetih držav, drugi pa bo na 1100 kvadratnih metrih predstavil ponudbo 60 razstavljalcev iz štirih držav.

MEGRA, 30. mednarodni sejem gradbeništva, energetike, komunale in obrti, bo povezal ponudnike in uporabnike najnovejše mehanizacije, materialov, orodij in storitev za trajnostno gradnjo, energijsko in siceršnjo obnovo stavb ter urejanje okolice. Na njem se bodo lahko obiskovalci seznanili s sodobnimi trendi na področju komunale, urejanja okolja, čistilnih naprav, klimatizacije ter uporabe lesa v gradnji in bivalnih prostorih. Na voljo jim bodo brezplačna svetovanja arhitektov, gradbenih in energetskih strokovnjakov, svetovanja za ravnanje v primeru naravnih nesreč, o možnostih ponovne uporabe odpadkov in urejanje vrtov. Na Obrtni ulici bodo člani območnih obrtno podjetniških zbornic ter strokovnih sekcij Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije prikazali zaključna obrtna dela v gradbeništvu in poklice, kot so mizar, slikopleskar, voznik, strojnik gradbene mehanizacije, avtoserviser, dimnikar, zidar, tesar in klepar krovec.

Sočasno bo 4. mednarodni sejem trajnostnih tehnologij in zelenega življenjskega sloga GREEN s sloganom »Zelena za prihodnost« predstavil zamisli in izdelke, ki so v korist potrošnikom, okolju in družbi: samooskrbo z energijo iz obnovljivih virov in druge sodobne energetske rešitve, e-mobilnost, naravne gradbene materiale in gradnjo, ekološko in permakulturno pridelavo hrane, rokodelstvo, domače naravne dobrote in druge izdelke za ozaveščeno, zeleno potrošnjo. Na njem bodo lahko odkrili slovenske naravne parke in druge projekte in organizacije, ki dajejo pred dobičkom prednost pozitivnim družbenim in okoljskim učinkom. Na »Kotičku socialne ekonomije« se bo Slovenija predstavila kot predsedujoča nadzornemu odboru Luksemburške deklaracije z Mariborom kot evropsko prestolnico socialne ekonomije.

Mogoče vam bo všeč