Nekategorizirano

Še eno lažno zavajajoče poročanje POP TV

Kaj se dogaja z maskami, kam je šel posel, kdo je dobil največ, katera stranka je za to odgovorna. To so vprašanja brez kakršnegakoli pomena. Vse dokler bodo prispevke delali na POP TV.

Pri tem najbolj bode v oči lažnivi in zavajajoč prispevek na POP TV. Lastnik SLA Marketinga je podjetje SM Elcrom s.r.o. iz Bratislave, ki se ukvarja z izdelavo notranjosti ladij. Direktor SLA Marketinga je Saša Čeh. Ker je podjetje registrirano v Destrniku, so ga v prispevku na POP TV povezali z “nekdanjim poslancem SDS” županom Francem Pukšičem, ter evroposlancem SDS Milanom Zverom, ki “prihaja iz tega kraja”. A Zver v Destrniku že dolgo ne živi, in, kot je odgovoril, podjetja ne pozna. Pukšič pa pri poslih z zaščitno opremo “ni pomagal nikomur, še najmanj pa Čehu.”

A glej ga zlomka. Mama direktorja podjetja SLA marketing ja dolgoletna članice Socialnih demokratov. Namigovanja s stranko SDS pa kvečjemu nekorektno delo novinarjev.

Dejstvo pa je, da je SLA Marketing dobil izstopajoče ugoden posel v obdobju, ko je po pošiljkah Joca Pečečnika in še ene večje pošiljke Slovenija z maskami in drugo opremo že lažje dihala, gospodarski minister Počivalšek pa je dejal, da si država zdaj lahko privošči tudi pogajanja za ceno.

A ravno to, da se blagovne rezerve za ceno mask s SLA Marketingom niso kaj prida pogajale, temveč so podpisale za državo neugodno pogodbo, je Počivalška najbolj razjezilo. Za primerjavo: po ugotovitvi prevare, da so Pečečniku na Kitajskem podtaknili kirurške namesto FFP2 mask, je ta državi vrnil razliko v ceni do vrednosti 50 centov za eno kirurško masko. SLA Marketing pa je 14. aprila od Zavoda za blagovne rezerve dobil podpis na pogodbo za maske po ceni 0,90 € centa za kos.

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč