Nekategorizirano

RAZKRIVAMO! Zaslužki tistih, ki v času koronavirusa organizirajo proteste!

Maske padajo, organizatorji se odkrivajo, vse skupaj pa plačujemo mi. Nevladne organizacije, »kvazi« društva, skrivanje za drugimi imeni in še veliko tega, to so tisti, ki v času epidemije organizirajo proteste. Pa si poglejmo ta zveneča imena:

Živeti s korono, če je virus, je virus za vse, Kombinatke – Ženski pevski zbor,, Lezbično – feministična univerza (LFU), iskra, Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, Iniciativa mestni zbor,  no-border Craft, Protifestival, Inštitut 8.marec, MC C.M.A.K. Cerkno, Infoshop, Danes je nov dan, Ambasada Rog, Ohranimo tovarno Rog, A-kolektiv žarnica, Cirkusarna NaokROG, FPZ Z’borke, Zadruga Urbana, Alternativa Obstaja, Komunal, Kje bomo jutri spali, so le nekateri, ki v času koronavirusa izvajajo proteste in ljudi pozivajo k nespoštovanju zdravniških priporočil.

So pa nekateri od njih zelo dobro plačani tudi s strani države (vir: Nova24 TV):

INFOSHOP Gre za Facebook skupino, ki se ozačuje za center anarhizma. Sedež imajo na Metelkovi v središču Ljubljane, kjer ima sedež tudi Mirovni inštitut, katerega soustanovitelj Darko Štrajn je organiziral prve proteste po menjavah v vladi. Takrat je portal Nova24 TV razkril, da so iz proračuna dobili že več kot deset milijonov evrov.

KOMBINATKE – ŽENSKI PEVSKI ZBOR. Gre za Facebook skupino pod okriljem Zavoda Novi kombinat, ki se financira iz proračuna. Polno ime zavoda je v Ajpesu Zavod NOVI KOMBINAT, Zavod za ohranitev in oživitev vrednot upora. Njegovi ustanovitelji so Renata Varga iz elitnega ljubljanskega predela Rožna dolina, Petra Vidrih iz Izole, Maksimilijana Ipavec iz Prestranka, Mateja Kar Dcosta iz Murske Sobote, Zvonka Krebelj iz Prema, Barbara Nagy iz Kopra, Nataša Smredelj in Maja Cipot iz Ljubljane in Neža Čebron Lipovec iz Kopra. Direktorica zavoda je Polona Glavan iz Ljubljane, sedež zavoda pa na isti ulici kot sedež Javnega zavoda Radiotelevizija Slovenija, in sicer na Kolodvornski ulici. Tako, da uslužbenci javnega zavoda gotovo že skozi okno opazijo, ko se množica Kombinatk na kolesih spusti proti centru. In Kombinatke so tudi s strani države dobro plačane, do sedaj so dobile na svoj račun okoli 78.531,70 EUR s strani raznih organizacij občin in države.

DRUŠTVO ISKRA. Študentsko društvo Iskra, ki ima sedež na Bergantovi ulici 14 v Ljubljani, zastopata Matej Križanec in Domen Korelc. Med dejavnostmi, za katere je društvo registrirano, pa je med drugim na Ajpesu navedena tudi oskrba z jedmi in strežba pijač, pa računalniško programiranje, posredovanje oglaševalskega prostora in celo oblikovanje, aranžerstvo in usposabljanje. Katero storitev so proti plačilu opravili za Eko sklad, iz Erarja ni razvidno.Je pa razvidno, da dobivajo denar le iz državnih seskov: Eko sklada, Študentske organizacije, Ministrstva za finance itd. Do sedaj so dobili 3.135 evra.

GIBANJE ZA DOSTOJNO DELO IN SOCIALNO DRUŽBO. To je gibanje z največ državnega denarja. Zadnje nakazilo so v Društvu Gibanje za dostojno delo in socialno družbo, katerega predsednik je sodeč po Ajpesu Borut Brezar, prejeli februarja letos, ko je vlado še vodila koalicija stranke LMŠ v višini 6.236,50 evrov od Urada RS za mladino. Ta je sodil v resor stranke SD in ministra Jerneja Pikala. Društvo ima sicer sedež na Dalmatinovi ulici 4, bolj znani po tem, da tam domujejo sindikalne centrale. Do sedaj so prejeli 144.263,24 evra. Samo od Ministrstva za izobraževanje kar 57.785,85 evra.

PROTIFESTIVAL Gre za Facebook skupino, katere predstavnik je Rok Zavrtanik. Ta se na svojem profilu predstavlja kot predstavnik Založbe Sanje, malce globlji vpogled v javno dostopne evidence pa pokaže, da je Zavrtanik s svojimi aktivnostmi prek različnih oblik, od zavodov do s.p., v preteklosti silno učinkovito črpal proračunske milijone. Doslej že 3,4 milijona evrov.

MC C.M.A.K. CERKNO Gre za Facebook profil Cerkljanskega mladinskega alternativnega kluba, katerega zastopnik je Sebastjan Razpet. Iz Erarja je razvidno, da so doslej za svoje delovanje prejeli več kot četrt milijonov evrov iz proračunske vreče.

DANES JE NOV DAN je skupina močno prisesana na državne seske. Njihov velik protagonist in anti Janša nastrojen pa Filip Dobranič – Muki. Sicer gre za zavod s sedežem na Parmovi ulici 20 v Ljubljani, katerega ustanovitelja so Filip Dobranić, ki se v javnosti predstavlja kot Muki, in je tudi direktor zavoda, Nika Mahnič iz Pobegov, Jasmina Plošajner, Karmen Šterk iz Ljubljane, Eva Vrtačič iz Rečice ob Savinji in Žiga Vrtačič, ki je sedež zavoda očitno sprejel na svoj naslov. Zavod je bil v zadnjih tednih večkrat omenjen kot eden od izbrancev vlade Marjana Šarca za financiranje s sredstvi Urada za komuniciranje. Pri čemer so izbranci postali na dan, preden je prisegla nova vlada. Muki je sicer tudi del iz obvezne dajatve državljanov plačane platforme na javni RTV Slovenija Studia City, zato je kot sodelavec RTV Slovenija najbrž v konfliktu interesov, če bi želel kot protestnik svojo kampanjo širiti prek nacionalnega medija ali njegovih televizijskih, radijskih oziroma spletnih kanalov, saj je na plačilni listi RTV Slovenija, januarja je prejel 780 evrov, priča Erar.

To je samo del tistih “protestnikov” ki so prikovani na državne seske in so do sedaj odlično sodelovali z vsami levimi vladami. Ti protesniki delujejo po sistemu vseeno nam je, kaj se dogaja v državi, vi nam samo dajte denar pa boste imeli mir pred nami.

 

Mogoče vam bo všeč