Nekategorizirano

SB Celje že sprejema ukrepe zaradi poslabšanje epidemiološke slike. Tudi omejitve!

Kot se je dalo izvedeti , SB Celje poziva vse paciente ki prihajajo na obravnavo , da prihajajo v bolnišnico sami. V koliko bi nujno potrebovali spremstvo, naj jih spremlja ena zdrava oseba. Enako velja  tudi za otroke.

 

Tekom včerajšnjega ponedeljkovega dne ,   je bilo v Sloveniji, na podlagi 1.092 testiranj, potrjenih 37 okužb z novim korona virusom, od tega tudi danes 4 na Celjskem. V  sami občini Celje so včeraj po podatkih Covid-19 Sledilnika potrdili nove tri okužbi, eno pa še v občini Dobrna.

Zaskrbljujoče  je to daje pretežni ali največji del okuženih v starostni skupini med 15-24 let, kar sploh ni bilo zajeto v statistikah prvega vala. Ravno v tem je tudi največji problem, da se kljub opozorilom  za spoštovanje in upoštevanje opozoril in ukrepov prihaja do tega. Socialna distanca in ne upoštevanje zaščitnih sredstev botruje pri tej starostni skupini.  Za Celje je posebej zaskrbljujoče to da je imelo zelo malo okuženih med občani. Sedaj pa dober teden ne sestopi z seznama dnevnega »izboljšanja« statistike. Pozor in opozorila na j ne izzvenijo v prazno ali z zamahom roke, češ mene se ne tiče. Tiče se vseh in vsakogar, kdor ne upošteva je soodgovoren za druge.

 Slovenija je trenutno  »premore« aktivno okuženih 285 (19 več bolnikov včeraj)oseb,hospitaliziranih je 17 bolnikov (12 v UKC Ljubljana, 5 v UKC Maribor), od vseh so 3 v intenzivni enoti (eden na respiratorju v UKC Maribor in dva v UKC Ljubljana). V celjski bolnišnici se trenutno ne zdravi noben COVID  bolnik. Skupaj je od začetka epidemije v Sloveniji umrlo 129 oseb. Včeraj ni umrla nobena oseba s COVID-19. Samo Celje je od začetka epidemije »premoglo« 45 okuženih bolnikov z COVD 19  med katerimi ni umrlih.

 Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč