Nekategorizirano

Saša Arsenović osnovnošolec na političnem parketu, ki ga za roko drži SMC in nadzira pridelovalec kiflčarjev

Po poročanju častnika Večer si županski kandidat Saša Arsenović,  v drugem krogu bori za glasove, ki bi ga  lansirali na županski stolček Maribora, premisli preko  noči. Kandidatura za župana drugega največjega mesta v Sloveniji bi morala biti tehtna odločitev vsakega posameznika. V primeru Arsenoviča pa to ne velja. Večerov novinar Aljoša Peršak je Arsenoviću postavil jasno vprašanje, kjer je plastično prikazano, da si Arsenovič premisli čez noč. V nadaljevanju članka, ki je objavljen v časniku Večer je zaslutiti, da kandidatura za župana s strani Arsenovića ni bila povsem in samo njegova odločitev, temveč odločite propadlega SMC-ja, točneje Gregorja Golobiča. Še 4. oktobra je bil Saša Arsenovič 99,90 odstotno prepričan, da ne bo kandidiral za župana mestne občine Maribor. Že dan po tem pa si je po pogovoru z Zdravkom Počivalškom, Juretom Lebnom in Mirom Cerarjem, premislil in se na podlagi 0,01 odstotka odločil, da bo kandidiral. Če je Arsenovič tako odločen človek, kot trdi, da je, potem se nam povsem legitimno postavi vprašanje, kakšno ponudbo je moral dobiti s strani SMC, da si je na podlagi 0,01 odstotka premislil in to čez noč. Ob vsem tem Arsenovič v intervjuju za Večer tudi poudarja, da se bo moral, če bo zasedel županski stolček še VELIKO naučiti. V uredništvu V FOKUSU pa sprašujemo vas, spoštovane bralke in bralci: »Ali ima Maribor čas in kapital, da se nekdo, ki zasede županski stolček , šele prične učiti in za to porabiti veliko časa in kapitala? In še dodatno vprašanje: katera vse mariborska javna podjetja bodo ob njegovi morebitni zmagi prevzeli SMC-jevi plenilci?!«

Stari pregovor pravi, da se najbolje učimo na podlagi lastnih napak. Torej, če se mora Arsenovič šele učiti, kako biti župan, lahko predvidevamo, da bo storil veliko napak, preden se bo naučil. Glede na zadnjih izgubljenih šest let, Maribor nima več časa, da bi na županskem stolčku sedel osnovnošolec s političnega parketa, ki bi ga za roke držala ljubljanska naveza SMC z botrom Gregorjem Golobičem v ozadju.  

Ob vsem tem bo moral Arsenovič očitno gledati tudi na uro. Že poslovna etika govori, da je na sestanek bolje priti pet minut prej, kot eno minuto zamuditi. Pozor, Saša Arsenovič pa je v prvi vrsti poslovnež, sicer z enormnimi dolgovi, šele nato dolgo za tem politični vajenec. Če zamuja v poslovnem svetu, kako bo, ko bo, če bo župan? Morda pa bo zase naredil tunele po celotnem Mariboru, da se bo izognil gneči ob tako imenovanem Black friday.

Ob tem moramo biti pozorni tudi na dejstvo, da Arsenović od vprašanja do vprašanje sam sebe popolnoma demantira. V enem vprašanju je Peršak vprašal Arsenovića o njegovem mnenju, glede padlih ovadb zoper Franca Kanglerja. Dejal je, da je večina ovadb padla zaradi procesnih napak, in da ni vse tako čisto, da sodstvo ne dela dobro. Ob naslednjem vprašanju Peršaka, ki se nanaša na ovadbe Zorana Jankovića pa je Arsenovič, ki je sicer študiral pravo povedal, da se pri svojem vzorniku Janoviću ni spuščal tako podrobno v njegove ovadbe, da bi lahko sodil o tem ali so korektne ali ne. Iz tega je razbrati, da je imel Arsenovič čas, da je proučeval Kanglerjeve ovadbe, pri svojem idolu in vzorniku pa si je zatisnil oči in se igral tiste tri opice, ki si zatiskajo oči, ušesa in usta. Seveda, kajti ljubljanski župan Zoran Janković ni le njegov vzor in prijatelj, poslovne manire je namreč kar skopiral po Jankovičevih sinovih Juretu in Damjanu, pravijo dobro obveščeni o poslovanju Saše Arsenovića.  

Vrnimo se še malce k analizi soočenja na Kanalu A, ki ga je Arsenovič zamudil zaradi zastojev, ki da jih je povzročil Black friday. Med pogovorom je bilo zaslediti, da Arsenović tudi laže o svojem kulturnem vedenju in vprašljiv pa je tudi njegov bonton v dialogu. Arsenović je namreč med tem, ko je govoril Franc Kangler, le temu vedno znova vpadal v besedo in mu ni dal miru, da bi lahko v miru in jasno izrazil svoje mnenje in podal tehtne obrazložitve. Med tem, ko je govoril Arsenovič, je bil Kangler kulturno tiho in protikandidatu dal možnost, da v miru odgovori na zastavljena vprašanja. Tukaj se kaže Arsenovićeva nekultura tako v socialnem dialogu kot v političnem diskursu. Tako je edina primerna ocena Arsenovića ta, da je in še dolgo bo osnovnošolček na političnem parketu, ki ga  bodo prve politične korake učili v ljubljanski SMC z nadučiteljem Gregorjem Golobičem v ozadju.

Ps. Ponujamo špekulativni odgovor na vprašanje, zakaj si je Saša Arsenović čez noč premislil okoli kandidature na listi SMC! Menda mu je bilo jasno povedano, da bo v nasprotnem primeru SMC za županskega kandidata podprla Franca Kanglerja!!!!

Uredništvo

Mogoče vam bo všeč