Nekategorizirano

Celje: Lokalna samouprava ali skrita prevlada levičarskih sil

Tako kot je znano vesoljni Sloveniji, tudi prenekateremu meščanu, krajanu, sovaščanu bolj odprte glave, kaže na mnogo bolj premočrtno in  skrito agendo, ki so jo zakuhali spekli, dorekli misleci v raznih civilnih iniciativ, združenj ali kako drugače imenovanih pobud na lokalni, krajevni ravni.

Mestna občina Celje ima 19 mestnih in primestnih četrtnih in krajevnih skupnosti. Na oko ali čez palec, kakor to rečejo v določenih cehih, se da ugotoviti,  da od strank in združenjih  bolj meščansko ali desno  nagnjenega razmišljajočega volilnega telesa  našega knežjega mesta ni niti  deset odstotkov, ki bi imeli, smeli ali morebiti se uspeli  prebiti  v Svete krajevnih skupnosti in mestnih četrti. S polnimi pljuči in vznesenostjo se postavljajo s tem v SMC in SD, da so pravi zastopniki lokalnih interesov, so pa resnični sponzorji raznih list,  ki  dajejo kandidature s pomočjo podpisov. Teh je največ iz propadle LDS, ki  so skrita ali manj skrita ali povsem odkrita različica sedaj že skoraj popolnoma upehanega SMC na lokalni ravni.  Če dodamo še kandidature oziroma liste, ki jih prodaja SD, potem je še  slika še bolj enoznačna in nič kaj privlačna.

Kratek sprehod do nekaterih bližnjih prostorov ali poslopij, kjer domujejo taiste mestne četrti in krajevne skupnosti, pripelje še do enega strahotno razprostrtega in prepletenega sistema sobivanja
 ( v istih prostorih) določenih cehovskih in ostalih združenj. Tukaj bode v oči in zaboli normalnega človeka, ko vidi, da so sočasno tam skoraj praviloma tudi sedeži krajevnih organizacij  Zveze borcev oziroma tistih, ki negujejo vrednote, ki so ugonabljale in uničevale lastni narod, kakor tudi Krajevne organizacije Rdečega križa, nekoč resnično  predvsem humanitarna organizacija, danes pa »napajalnike« za iztrošene in težko odstranljive  lokalne politike. Nedvomno v to sodi tudi  DeSUS. Tukaj redijo in vzredijo svoje bodoče in sedanje volivce. Dokler bo to tako,  lokalna samouprava ne bo cvetela, še manj pa se bo razcvetela. Nič ne pomagajo osamljeni Don Kihot-ovski  poskusi Slovenske demokratske stranke z občasnimi prebliski v določenih KS in MČ.   Dokler bo to tako, težko rečemo,  da smo kaj napredovali. 

V luči pred nekaj dnevi končanih lokalnih volitev ter volitev za člane Svetov krajevnih skupnosti in mestnih četrti, se morajo novo izvoljeni  vprašati tudi to ali je potrebno zastopati vse krajane in občane ali samo tiste, ki so jih podpirali doslej in bili  njihova volilna baza.

Kdaj bo zavel nov drugačen,  pomladni veter?

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč