Nekategorizirano

Saša Arsenović nima pojma o delovanju lokalne samouprave

Kandidat propadle Cerarjeve SMC za mariborskega župana Saša Arsenović je na sosočenju županskih kandidatov na NET TV omenil nasedle naložbe sedanjega župana Andreja Fištravca in županskega kandidata Franca Kanglerja. Nato ga je novinar izzval naj našteje tri nasedle naložbe vsakega od kandidatov. Arsenović se je ob tem preprostem vprašanju novinarja, ki spominja na osnovnošolsko spraševanje, zmedel in kljub ponovitvi vprašanja s strani novinarja,  ni znal odgovoriti na zastavljeno vprašanje. Tako lahko vidimo, kako Arsenovića v zadnjih dneh v njegovem volilnem štabu dobesedno obmetavajo z informacijami, ki jih ni sposoben pravilno obdelati. Ob tem naj izpostavimo, da od globoke države forsirani kandidat Arsenović niti ne loči med naložbami mesta in ostalimi investicijami. Jasno je, da Arsenović ne pozna zakona o lokalni samoupravi. Niti tega ne, kaj župan lahko počne in česar ne sme. Po kratkem povzetku je kristalno jasno, da Arsenović skuša svojo kandidaturo graditi na lažeh in diskreditaciji drugih kandidatov z lažnim podtikanjem informacij.

Med Arsenovićevimi kislimi bombončki najdemo tudi zgodbo, ki je bila objavljena v oddaji na POP TV 24 ur. V njej razpletajo zgodbo o napadu na svojega zaposlenega, kjer je Arsenović svojemu zaposlenemu odgriznil del prsta. Arsenović dogodka ne zanika in ne komentira, kar nakazuje na vsaj delno priznanje Arsenovićevega agresivnega vedenja. V uredništvu pa se sprašujemo ali si Maribor želi in zasluži še kakšen odgriznjen prst, morda celo v občinski upravi.

Kakšno je zanimanje Arsenovića o delovanju lokalne samouprave smo lahko videli na enem od zadnjih soočenj, ki ga je organizirala športna zveza Maribor. Od prvega soočenja, ko je postalo jasno, da Arsenović ne pozna delovanja lokalne samouprave in delovanje občinskih služb in ne pozna sistema črpanja sredstev iz Evropske unije, do sedaj se Arsenović ni podučil o sistemih, da bi jih lahko pravilno in verodostojno dokumentiral. Po treh zaporednih soočenjih tako Arsenović ne kaže prav velikega interesa za spoznavanje in poznavanje delovanja in funkcioniranja občinskih ustrojev.

Glede na vse navedeno se lahko povsem upravičeno in zaskrbljeno vprašamo, kakšno stanje boo vladalo na občini, če bi Arsenović sploh dobil priložnost za to, da se usede na županski stolček. Glede na vse do sedaj slišano je jasno samo eno. Arsenović je s strani časnika Večer, SMC in zakulisne klike forsirana ikona, ki ni sposobna seči izven svojih okvirjev pavšalnega poznavanja stanja v mestu. Občanke in občani pa morajo sami presoditi, če si Maribor želi župana, ki grize prste, ki ne pozna delovanja lokalne samouprave, ki izkorišča svoj gospodarski položaj in parkira svoj avtomobil kar vse povprek in navsezadnje, ki meče prhla polena pod noge ostalim kandidatom. Da bi vsaj imel nekaj trdnega znanja in pokazal zanimanje za razvoj Maribora. Ne pozabimo tudi na slogan, ki ga lahko vidimo na njegovih plakatih, ki se glasi: »Naj mesto dela za vse.« Ta slogan lahko interpretiramo tudi kot nagovor, da bo mesto delalo zanj in njegovo ekipo. Saj veste, ko nagovarjate svojo ekipo in ji želite dvigniti motivacijo in rečete: Naj mesto dela za vse, za vse nas. Mi pa bomo uživali in si delili dobičke.

Za konec naj zapišemo samo še to. Po neuradnih informacijah je Arsenovićev volilni štab iskal znanje in podporo pri drugih strankarskih kandidatih, s precejšnjo politično kilometrino, ker kot bi naj povedali v Arsenovićevem štabu, sami nimajo izkušenj in potrebujejo znanje.  Da stranka SMC, ki podpira Arsenovića, ne zna voditi države, smo lahko videli na lastne oči. Kakšno podporo lahko torej pričakuje Arsenović, če nihče iz njegove pisarne nima izkušenj?

uredništvo

Mogoče vam bo všeč