Nekategorizirano

Saj ni res, pa je, “trgovci z barvnimi kovinami” so se lotili soboške škofije in stolnice

Domači ali tuji “trgovci z barvnimi kovinami” so sinoči v zavetju noči “obiskali” soboško škofijo in stolnico. Njihov obisk, ki se je končal s kar nekaj ukradenimi bakrenimi cevmi in žlebovi na stolnici svetega Nikolaja in stavbi, kjer domuje soboški škof dr. Peter Štumpf, je iz sna prebudil tudi škofa Petra. 

Zapis o “nenajavljenem obisku trgovcev z barvnimi kovinami” je škof Peter objavil na svojem facebok profilu (https://www.facebook.com/search/top/?q=%C5%A1kof%20peter%20%C5%A1tumpf&epa=SEARCH_BOX).

Čudno je, da “glasne” obiskovalce soboške škofije niso slišali na sedežu PU Murska Sobota in Policijski postaji Murska Sobota, kajti stavbi sta le slabih 100 metrov oddaljeni od škofije!?

Sicer pa vam v branje ponujamo njegov hudomušen zapis:

“Nepridipravi “Cefizli” ukradli nekaj žlebov na stolnici in škofijski stavbi.
Bili so silno “šlampasti” saj so me zbudili malo pred polnočjo. Tako grdo so trgali žleb iz stene, da je moralo slišato pol Prekmurja. Ko sem prižgal luči v stanovanju in odprl strešno okno, da bi videl, kaj se dogaja, so odnesli pete in s seboj tudi nekaj žlebov in polovičk. Naj mi ne zamerijo, ker sem jih zmotil pri njihovi “humanitarnosti”. Najbrž v njihovi deželi močno dežuje, in so ogroženi njihovi domovi.
Vseeno župnike in ostale prebivalce naše dežele opozarjam, naj malo pazijo, kaj se dogaja okoli vogalov njihovih cerkva in domov. Če cerkve za nekatere lumpe niso več svete, so zato še druge reči toliko manj. Sezona nepridipravosti je na vrhuncu..”

Tako soboški škof dr. Peter Štumpf,ki je zapisanemu dodal tudi fotografije.  Seveda bo organom pregona prepustil, da ugotovijo ali gre za “domače ali uvožene trgovce z barvnimi kovinami!” Če gre za domače, potem povsem razumem zadnji stavek zapisa škofa Petra na faceboku: “Sezona nepridipravosti je na vrhuncu..” 100 letnica združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je vse bliže, škof Peter in soboška škofija pa vse bolj moteča za “velikega meštra” 100 letnice, Milana Kučana!!! Čeprav nisem pristaš teorije zarote, brez težav pomislim, da tudi to sodi v vzporedni scenarij 100 letnice!?

Sam bi trgovsem z barvnimi kovinami svetoval, da pot nadaljujejo do Ljubljane in se v zavetju noči “poklonijo” spominu na “velike može” krvave revolucije 1941 – 1945. Tudi pot jim bom pokazal!

Boris Cipot 

Mogoče vam bo všeč