Nekategorizirano

Roberta Mundo, šefa mariborskih kriminalistov vožnja v pijanem stanju vseeno stala položaja! Zamenjal ga je Andrej Kolbl

Po tem ko so šefa mariborskih kriminalistov Roberta Mundo v začetku februarja policisti zasačili pijanega za volanom, nato pa ga je disciplinska komisija sankcionirala z opominom, je zdaj ukrepala tudi generalna direktorica policije Tatjana Bobnar. Po njenem pooblastilu Sektor kriminalistične policije Policijske uprave Maribor (SKP PU) od 1. maja tako vodi Andrej Kolbl, višji kriminalistični inšpektor – specialist SKP I. Bo pa Munda,od 1. maja naprej opravljal naloge višjega kriminalističnega inšpektorja – specialista SKP I v vodstvu SKP PU Maribor, so sporočili s PU Maribor.

Kaj se je v bistvu zgodilo?

Policisti so Roberta Mundo ustavili 8. februarja, elektronski alkotest pa je pokazal 0,51 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so mu zato izrekli globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk, poroča 24 ur.

Direktor PU Maribor Danijel Lorbek je nato odredil notranjevarnostni postopek, v okviru katerega so ugotovili, da je Munda s svojim ravnanjem, četudi v prostem času, škodil ugledu policije. Lorbek je zato generalni direktorici policije Bobnarjevi predlagal uvedbo disciplinskega postopka zoper Mundo. Ta se je na prvi stopnji zaključil v začetku aprila, Mundi pa je bila izrečena sankcija opomina. Munda sicer ni zanikal, da je bil tisto noč za volanom pod vplivom alkohola; to je tudi javno obžaloval in prevzel odgovornost za storjeni prekršek v cestnem prometu.

Vir: e-maribor

Mogoče vam bo všeč