Nekategorizirano

S koronavirusom okuženi najmanj trije zaposleni na RTV

Po trditvah virov nove24TV  naj bi med novokouženimi bilo več oseb  zaposlenih na RTV Slovenija.

Po ocenah prič je okuženih še veliko več ljudi, saj so redakcije zelo majhne, zaposleni pa blizu skupaj. Okužba pa bi naj razsajala v uredništvu informativnega programa RTV Slovenija. Zaradi tega že nekaj dni panično razkužujejo vse prostore. Podobno bi naj imel generalni direktor Igor Kadunc že tri dni uradne podatke o okuženih v svoji javni televizijski hiši, a si s podatki naj nebi upali v javnost.

Novinarska vprašanja o številu okužb na javni televiziji smo poslali generalnemu direktorju, odgovorni urednici informativnega programa Manici Ambrožič in službi za stike z javnostjo, a njihove odgovore še pričakujemo. Dobili smo odgovor službe za stike z javnostjo, ki so potrdile naše navedbe.

Na RTV so potrdili okužbe

Pri treh osebah, zaposlenih na RTV Slovenija, je bila potrjena okužba s koronavirusom (covid-19), in sicer v Ljubljani. V skladu z notranjim protokolom, ki sledi navodilom Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), smo ob tem ustrezno ukrepali. Prostore, v katerih so osebe s potrjeno okužbo delale, smo takoj razkužili, v veljavi ostaja tudi ukrep, da prostore, v katerih se zadržuje več ljudi, redno razkužujemo. Ob tem smo uvedli tudi vse varnostne ukrepe, ki so že veljali v času epidemije, da bi preprečili možnost nadaljnje širitve. Zaradi tega so ostali doma tudi vsi tisti, ki so bili neposredno v stiku z okuženimi. Med drugim smo zaposlene ponovno spodbudili k zagotovitvi ustrezne razdalje med udeleženci, k delu od doma, k vzpostavitvi izmeničnega dela ekip itd., tako da verjamemo in si želimo, da bomo lahko ohranili predvideni program v neokrnjenem obsegu.

 

Mogoče vam bo všeč