Nekategorizirano

Anarhisti na predvečer dneva državnosti rezali pnevmatike na avtomobilih

Na uredništvo Nove 24Tv je prispelo sporočilo z naslednjo vsebino: “Anarhisti ponoči divjali po Ljubljani po svoji alternativni proslavi: vandalsko so uničevali stvari in prerezali gume več kot sto avtom v stari Ljubljani in drugje, menda tudi na Viču. Prebivalci Ljubljane smo zgroženi nad takim vandalizmom, sem rojen v Ljubljani pa kaj takega še nisem doživel, to so nasilne uničevalske bande, ki kot se zdi sovražijo delo in imajo veliko prostega časa za uničevanje.” To je potrdila tudi policija.

Objavljamo odgovor policije:

“Danes dopoldne smo bili obveščeni o več poškodovanih vozilih v središču mesta Ljubljana. Policisti so ugotovili, da so trenutno še neznani storilci preko noči prerezali pnevmatike vsaj 39 osebnih vozil, ki so bila parkirana v več različnih ulicah v centru mesta.

Policisti trenutno še zbirajo obvestila in preverjajo okoliščine dejanja, o vseh znanih okoliščinah pa bodo nato obvestili pristojno državno tožilstvo.

Policisti so pri ogledih vozil odkrili še vsaj štiri vozila, ki so poškodovana, vendar do sedaj kontaktov lastnikov še niso uspeli pridobiti, zato naprošamo vse morebitne oškodovance, da pokličejo na Policijsko postajo Ljubljana Center na telefonsko številko 01 475 06 00 ali na 113.

Prav tako vse, ki bi o dogodku karkoli vedeli, naprošamo, da pokličejo na 113 ali Policijsko postajo Ljubljana Center na telefonsko številko 01 475 06 00, lahko anonimno na 080 1200.

 Upajmo le, da bodo storilce čimprej dobili!

 

Mogoče vam bo všeč