Nekategorizirano

S covid-19 okužena stanovalka v SVZ Hrastovec

Včeraj so bili v SVZ Hrastovec obveščeni o pozitivnem brisu na COVID-19 pri eni od stanovalk na Varovanem oddelku 1, ki se nahaja na sedežu zavoda. Stanovalka je imela blage znake okužbe in je trenutno na zdravljenju v Covid bolnišnici Brežice. Odvzeti so bili brisi na morebitno prisotnost na Covid-19 pri stanovalcih na Varovanem oddelku 1 in 2, kakor tudi zaposlenim, ki so bili na delo razporejeni na teh oddelkih (okrog 40).

Ostali potrebni odvzemi kakor tudi ukrepi se bodo izvajali v skladu z navodili pristojnega epidemiologa in infektologinje. Sprejeli so vse predvidene ukrepe za preprečitev širjenja okužbe v zavodu v skladu z načrtom preprečevanja širjenja okužbe. Situacijo trenutno obvladujejo in imajo dovolj zaščitne opreme, zaenkrat uspevajo organizacijsko tudi s kadrovskega vidika. O nastali situaciji so tudi takoj obvestili župana Občine Lenart mag. Janeza Krambergerja, ki jim je takoj ponudil pomoč Civilne zaščite. Trenutno jim lokalna skupnost pomaga pri zagotovitvi prenočišč za zaposlene, ki se ne želijo po končanem delu vrniti domov.
Rezultati preostalih odvzetih brisov bodo znani predvidoma do konca današnjega in jutrišnjega dne (nekaj jih je bilo dodatno vzetih še danes). Sorodnike stanovalcev, ki jim je bil odvzet bris, bodo individualno obvestili o morebitni okužbi oziroma morebitni spremembi zdravstvenega stanja stanovalcev. Ostali stanovalci se počutijo dobro in situacijo razumejo, vsi pa upajo in delujejo skrbno z veliko mero odgovornosti v smeri najboljšega izida.
Popolna prepoved obiskov v vseh enotah SVZ Hrastovec velja že od 9. oktobra 2020, saj gre za populacijo ljudi, ki so zaradi pridruženih osnovnih obolenj še toliko bolj življenjsko ogrožena v primeru okužbe s COVID-19.

Medije bodo vsakodnevno obveščali o aktualnem dogajanju v zavodu. Glede na to, da bi radi zajezili in preprečili vnos morebitnih okužb v zavod, prosijo, da se poslužujejo snemanja izjav preko Skypa oziroma telefonskega pogovora. Vsa vprašanja se naslavljajo na Službo za odnose z javnostmi, ki  bo poskušala čim prej pripraviti odgovore oziroma sogovornika.

Mogoče vam bo všeč