Nekategorizirano

Romana Tomc trdno verjame v drugi krog

Dva tedna sta še preostala do prvega kroga predsedniških volitev, na katerih se bo za naklonjenost volivcev potegovalo devet kandidatov in kandidatkinj. Predvolilna kampanja se počasi stopnjuje, predsedniški kandidati in kanddatke so tako rekoč ves čas v pogonu. V enem dnevu prekrižarijo kar precejšen kos slovenskega ozemlja. Predsedniška kandidatka SDS Romana Tomc je bila v Ponikvah na srečanju kmetov, nato v Vidmu pri Ptuju, dan pa končala na Koroškem v Prevaljah.

Na Ponikvi in Slomu, pri zavetniku slovenskih kmetov, slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva Antonu Martinu Slomšku. Srečanje se je pričelo  s sveto mašo v župnijski cerkvi sv. Martina. Sledila je svečana akademija pred rojstno hišo blaženega Antona Martina Slomška na Slomu. 
Več sto zbranim se je pridružila tudi evropska poslanka in kandidatka za predsednico, Romana Tomc.


				Ponikva, srečanje kmetov

V Vidmu pri Ptuju, na družabnem srečanju ćlanov, simpatizerjev in prijateljev SDS,  je Romana Tomc zbranim predstavila razloge zakaj se je po res dolgem in tehtnem premisleku odločila, da vstopi v predsedniško kampanjo. Da si Slovenke in Slovenci zaslužimo boljšega predsednika je dejala in na kratko orisala, kaj bodo njene poglavitne naloge, če bo, povdarila je ČE BO, izvoljena za predsednico Republike. Sama sicer verjame v drugi krog volitev, vendar je vse odvisno od volje volilnega telesa. Zato je zbranim tudi položila na srce prošnjo, da v nedeljo, 22.olktobra stopijo na volišča in glasujejo zanjo.

Čeprav napet program, ki ne dopušča zamujanj, si je ob odhoru iz Vidma pri Ptuju na Koroško Romana Tomc vzela nekaj trenutkov tudi za izjavo za spletni časopis V FOKUSU.

Mogoče vam bo všeč