Nekategorizirano

Kasta nedotakljivih varna pred sodnimi postopki?

 Če kaj, je prav gotovo pravna država ujetnik omrežja kontinuitete. Dokazov o tem, da slovensko je pravosodje Slovence in Slovenke »razdelilo« v dve kasti, kasto nedotakljivih oziroma prvorazrednih državljanov in kasto drugorazrednih državljanov, pri katerih, če seveda to narekujejo interesi omrežja »pete veje oblasti,« tudi kršenje ustavnih določil in temeljnih človekovih pravic ni sporno.  Dokaz temu so konec koncev poročila Evropskega sodišča za človekove pravice, ki Slovenijo po številu kršitev človekovih pravic v sodnih postopkih uvršča ob bok beloruskega ali severnokorejskega režima.

Kasti nedotakljivih pa je praktično dovoljeno vse, ker jim je tako rekoč zagotovljena bianco imuniteta, pa naj storijo kar hočejo, tudi izsilijo spolne usluge za zaposlitev. Še tako razvpite afere, ki bi v sleherni količ kaj normalni pravni državi »odnesle« kopico pomembnežev zaradi subjektivne, pa tudi objektivne odgovornosti,  v Sloveniji ne »odnesejo« nikogar. Eden od takšnih primerov, ki v slovenskih medijih ni našel ustreznega odmeva, je povezan z aktualnim ministrom za pravosodje Goranom Klemenčičem. Njegov tast, oče razvpite odvetnice Nine Zidar Klemenčič, ki ji je »padla sekira v med,« kar se prilivov proračunskega denarja tiče,   je lemberški graščak Franci Zidar. Dobri dve leti nazaj, bilo je aprila 2014, naj bi telesno poškodoval M.Š. iz okolice Velenja. Oškodovancu naj bi menda že takrat zabrusil, da bo prej umrl, preden bo on obsojen na sodišču. Zadevo je obravnavala Policijska uprava Celje, ki je šele po somih mesecih, točneje  14. novembra 2014 kazensko ovadila nasilnega lemberškega graščaka. Kazenska ovadba sicer nosi ročno napisan datum 25. 08. 2014, zato je popolnoma nerazumljivo, da je na pristojno državno tožilstvo v Celju prispela šele 14. 11. 2014. Kako se »v rokavicah« obravnava pripadnike nedotakljive kaste, graščak Franci Zidar je vseeno tast pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, kar ga avtomatsko uvršča med prvorazredno kasto, dokazuje dejstvo, da je celjsko državno tožilstvo skupaj s preiskovalnim sodnikom zadevo »proučevalo« poldrugo leto, vse do marca 2016. Seveda so kazensko ovadbo zavrgli, saj gre vseeno za pripadnika kaste nedotakljivih, kar je graščak Zidar oškodovancu  menda že takrat zabrusil, da bo prej umrl, preden bo on, graščak torej, obsojen na sodišču. Do konca leta 2016 je oškodovanec kar dvakrat opozoril sodišče, da želi pospešitev postopka, ker je star in bolan. Kar šest obravnav je razpisalo sodišče v Slovenskih Konjicah in prav toliko krat jih je preklicalo, pa ne zaradi oškodovanca! Sodišču se seveda ne zdi potrebno in pomembno, da bi lemberškega graščaka v sodno dvorano pospremili policisti? Vseeno gre za pripadnika kaste nedotakljivih!

»Kaj bodo storili Vlada RS, Ministrstvo za pravosodje in sodna veja oblasti za korekten, nepristranski, zakonit in učinkovit postopek, zlasti pa, da bo omenjeni primer zaključen v razumnem času oziroma brez nepotrebnega odlašanja,« je bilo pisno poslansko vprašanje Vinka Gorenaka SDS pravosodnemu ministru Goranu Klemenčiču, zeta nasilnega graščaka Franca Zidarja iz Lemberga pri Novi Cerkvi.

Boris Cipot

Foto: Vir: https://nartabuls-blog.blogspot.si

Mogoče vam bo všeč