Nekategorizirano

Romana Tomc mariborskim dijakom: Ne čakajte na priložnosti, iščite jih in izkoristite!

Evropska poslanka in kandidatka na skupni listi SDS in SLS Romana Tomc je torkov popoldne sklenila s pogovorom z dijaki in dijakinjami Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru in jim predstavila svoje delo ter v prijetnem in  sproščenem vzdušju odgovarjala na njihova vprašanja. Njeno temeljno sporočilo mladim: »Ne čakajte na priložnosti, iščite jih in jih izkoristite. Ne pustite, da na Evropskih volitvah 2019 namesto vas odločajo drugi!”

V uvodu pogovora so sodelovali dijaki, ki so vključeni v projekt EPAS. Gre za izobraževalni program, namenjen dvigovanju zavesti mladih o Evropski uniji in evropski parlamentarni demokraciji. Pogovor se je dotaknil tudi koriščenja evropskih sredstev, pri čemer je Romana Tomc povedala za Slovenijo nič kaj spodbuden podatek in sicer, da smo skozi garancijsko shemo za mlade iz evropske blagajne, v kateri je bilo 90 milijard evrov uspeli počrpati piškavih 9 milijonov evrov. Da gre slab izplen evropskih sredstev na rovaš nesposobnosti slovenske vlade in ne EU poslancev, jim je dejala Tomčeva.

Sledila je vsebina, povezana z letošnjimi EU volitvami in seveda o pomenu le teh. Da Evropi zagotavljata stabilnost dve močni stranki, je dejala in opozorila na nevarnost, da so se nekateri na volitve podali tudi zaradi tega, da bi uničili Evropo. Ob tem jih je spomnila, nekateri med njimi že imajo volilno pravico, da se naj pri izbiri odločlijo za tiste kandidate, ki bodo zastopali slovenske interese.

Seveda je dijake zanimalo tudi ozadje Brexita, slovenske izkušnje 15 letnega članstva v EU, varnostna in razvojna vprašanja EU in podrobnosti iz delovnega vsakdana evropskega poslanca v Bruslju in Strasbourgu. “Prepričana sem, da bomo v Evropski uniji ostali in da bo Evropska unija še dolgo obstajala,” je dejala Romana Tomc. Na koncu jim je položila na srce, da naj v nedeljo stopijo na volišča, kajti vsak glas šteje. Zlasti pa tisti, ki ni oddan.

Mogoče vam bo všeč