Nekategorizirano

Milan Zver in Franc Kangler: Skupna lista SDS in SLS je zagotovilo za uspeh na nedeljskih EU volitvah

Enkrat je vsega konec, tudi predvolilne kampanje za nedeljske volitve v Evropski parlament. Štejejo zadnji dnevi in ure pred petkom ob polnoči, ko se bo pričel volilni molk. Zadnje trenutke so kandidati razpršeni po celi Sloveniji, vrstijo se soočenja,  okrogle mize, vsi pa izrabijo sleherni trenutek za neposreden stik z volivci. Danes sta se ob stojnici skupne liste SDS in SLS z Mariborčani družila evropski poslanec in nosilec skupne liste za nedeljske volitve dr. Milan Zver in pa nekdanji poslanec in mariborski župan, danes pa državni svetnik Franc Kangler, ki se prav tako nadeja preboja med osem obrazov, ki bodo v novem mandatu zastopali Slovenijo v Evropskem parlamentu. Klepet obema je kar sam stekel.         

Franc Kangler, kako prenašate tokratno kampanjo za EU volitve, v lanskem letu ste preživeli kar dve, na državni in lokalni ravni?

“Najprej naj izrazim veselje in zadovoljstvo, da sta se bili dve stranki sposobni dogovoriti in oblikovati skupno listo. To je dobro sporočilo za Evropo in Slovenijo.Trdno sem prepričan, da bo ta lista zmagala, kajti prinašamo pozitivno sporočilo, da če želiš biti uspešen v Evropi, se moraš najprej povezati doma. To smo dokazali, lista ima dobre kandidate, vsi smo nadvse aktivni, vsi nabiramo potrebne glasove zase, za stranko in za skupno listo. Enakomerno smo porazdeljeni po Sloveniji, zato sem prepričan v dober rezultat.”

Dr. Milan Zver, sposobnost treh strank da oblikujejo skupnom listo, SDS, SLS in NLS je sprožila kopico negativnih reakcij, listo in vas osebno so se lotili tako z desne, kakor tudi z leve, tudi večina dominantnih medijev vam ne prizanaša?

“To je značilnost tokratne kampanje, da so se lotili mene, ker sem že dvakrat prepričljivo zmagal, tudi tokrat sem nosilec liste in tudi tokrat nameravam prepričljivo zmagati, računam tudi na zmago naše skupne liste, saj gre za dobro kombinacijo izkušenih politikov in poleta ter energije mladostne svežine. Zato sem prepričan, da bomo dobro in kvalitetno zastopali slovenske interese v EU parlamentu. Kampanja je občutno intenzivnejša kot pred petimi leti, ko smo tudi manj vlagali v samo kampanjo. Prepričan sem, da s tako dobro zastavljeno kampanjo lahko uspeh samo še izboljšamo.”

Oba, tako dr. Zver, kakor Kangler sta prepričana v uspeh tudi zaradi programa, ki ga ponujajo volivcem in to je povezovalnost med Evropsko unijo in Slovenijo, učinkovitejše črpanje evropskih sredstev, boj proti kršenju temeljnih človekovih pravic v sodstvu, boj za vladavino prava, zaposlovanje mladih in seveda debirokratizacija.

Prav boj za človekove pravice, Slovenija namreč sodi v sam vrh kršiteljic v evropskem prostoru, je eno pomembnejših torišč predvolilnih nastopov Franca Kanglerja.

“Poglejte sodne primere Patria, pa Novič, da ne naštevam drugih sodnih postopkov in krivic, storjenih iz delovnega razmerja. In če mi bo s pomočjo preferenčnih glasov uspelo priti v EU parlament obljubljam, da se bom boril, da Slovenija izgubi nič kaj prijeten predznak kršiteljice človekovih pravic, da Slovenija postane pravna država, kar je temelj vsake demokracije, da spoštuješ človeka, njegove pravicem, ustavo in zakone!” 

Ideja, da dobi Maribor evropsko pisarno, se zdi dr. Milanu Zveru povsem na mestu. Ob morebitni izvolitvi štajerskega kandidata je EU pisarna realnost, je dejal dr.Milan Zver. Sicer pa ne vidi zadržkov, da v procesu decentralizacije Slovenije EU pisarna v Ljubljani odpre še podobno pisarno tudi v Mariboru. Konec kampanje Milan Zver pričakuje dobro razpoložen in v dobri psihofizični kondiciji.

“Mesec ali dva nazaj sem se nekoliko bal, kako bo. Toda zdaj ugotavljam, da sem z lahkoto premagoval vse napore. Tudi zato sem prepričan v nedeljskih uspeh!”

Obema vse dobro 26. maja!

Mogoče vam bo všeč