Nekategorizirano

Roman Leljak: če svetniki ne bodo sprejeli proračun za 2020, bom odstopil kot župan, k odstopu bom pozval tudi svetnike

“Prvič od kar sem župan danes ob 07.00 nisem odšel v službo. Odpovedasem vse sestanke, Občinska uprava bo delala z zakonom določene obveznosti. Svetniki, G. Žitek, g. Gomboc, Ga. Bale, g. Kocbek izvolite, dokažite, da znate in želite, da znate bolje. Občina je Vaša!”  Tako se glasi današnje jutranje sporočilo na facebook profilu Romana Leljaka, župana občine Radenci!

Proračun za leto 2020 naj bi radenski občinski svetniki obravnavali 14. januarja. Proračun pomeni začetek gradnje čistilne naprave, gradnje telovadnice na Kapeli, začetek obnove zdraviliškega parka, krožišča pred Zadrugo in obnovo ceste do Tišinskega mostu, začetek del na obnovi ceste Grabonoš – Radenci. Zgradili naj bi tudi vinsko fontano na Račkem vrhu in  novo nogometno igrišče z umetno travo. GTo so ključni projekti, zapisani v predlogu proračuna, ki ga Roman Leljak ponuja svetnikom v sprejem.

Sam dodaja, da bodo zaradi tega nekaj manj denarja dobila društva, na račun nove telovadnice enako velja tudi za šoli in vrtec. Da so načrti smeli, priznava Leljak, bo pa potrebno malo tudi stisniti zobe. Zato je upal, da bodo svetniki podprli proračun in da ne bo preveč zahtev do financiranja nadstandardnih hotenj in želj.

Proračun za leto 2020 vrača Radence na stari zemljevid željenih destinacij in kraja v katerem je čudovito živeti…je še zapisal Leljak!

Vse pa kaže, da bo občina Radenci po 14. januarju, ko je na sporedu proračunska seja občinskih svetnikov, ostala brez župana. Na včerajšnji seji odbora za finance so svetniki že zavrnili predlagani proračun v viđini 13 milijonov evrov. Leljak se boji, da bo njegov predlog enako usodo doživel tudi na ostalih odborih, in seveda na seji občinskega sveta 14. januarja.

Zakaj zavrnitev proračuna?! Leljak pravi, da naj bi bil glavni razlog, v imenu vseh svetnikov ga je izrekel Toni Žitek, ” da nimajo zaupanja v mene. Proti je bila še Nina Trstenjak Fekonja. Za je glasoval Miran Jelen in Tadej Pintarić. Dominika Fras pa se je vzdržala. Glede na okoliščine, da če ni proračuna so ustavljena vsa dela. Lenariti na Občini ne želim.

Sprejel sem odločitev, da bom dnevni red torkove seje dopolnil z izjavo, da v primeru ne sprejema proračuna odstopam kot župan. Pozval bom, da odstopijo tudi svetniki, je še zapisal Roman Leljak!

 

Mogoče vam bo všeč