Nekategorizirano

Veleposlanica ZDA na uradnem obisku v Celju

Celje, njenov najbolj odgovorni in reprezentativni del, je bil deležen visokega obiska tudi na  diplomatski ravni. Naše knežje mesto Celje je danes obiskala veleposlanica Združenih držav Amerike v Sloveniji Nj. eksc. Lynda C. Blanchard.  Z županom MO Celje, Bojanom Šrotom sta se pogovarjala predvsem  o našem mestu in o možnostih sodelovanja z ameriškimi podiplomskimi študenti s področja ekonomije, ki v sklopu študija po vsem svetu iščejo zanimive projekte.

Glede na to da je v Slovenijo Lynda C. Blanchard prispela  kot nova veleposlanica ZDA avgusta 2019 in na  dinamiko obiskov, posebej za uradne  in protokolarne obiske, velja poudariti da sodi Celje,kot mesto ki uspešno deluje in sodeluje na več različnih področij z državo ki jo predstavlja njena Ekselenca, smo lahko veseli,  da sodimo v sam vrh prioritet obiskov  ter konkretizacij sodelovanja.  Vredno je dodati, da Američani in njihovi visoki predstavniki posebnega poudarka  dajejo pri državah gostiteljicah, na mesta in kraje  kjer imajo dolgo tradicijo  meščanstva in uspešno delovanje na njihovih prostorih v srednjem veku, kar zagotovo velja za naše mesto Celje kjer ima tudi dodatek –knežje mesto.   Da pa se ni obisk zaključil samo z izmenjavo mnenj in informacij  o že prej omenjenem poudarku obiska ameriške veleposlanice, velja dodati da se je v sklopu zanimanja za sodelovanje z Celjem in celjskim gospodarstvom   priča tudi njen obisk v zelo propulzivnem  in navzven v mednarodnem merilu  izpostavljenem podjetju MIK Celje.

Nj. Eksc. Lynda C. Blanchard, veleposlanica ZDA, pred odhodom iz Celja,  se je v knjigo častnih gostov našega mesta podpisala tudi s svojim vzdevkom, ki ga bo »razkrila« ob naslednjem obisku.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč