Nekategorizirano

Arsenovič iz mestnega sveta odgnal svojega nekdanjega zaveznika Saša Pelka

Saša Pelko, nekdanji podžupan in mestni svetnik iz Liste Andreja Fištravca, z današnjim dnem odstopa kot član mestnega sveta Mestne občine Maribor.

Kot glavni razlog navaja prezasedenost oz. pomanjkanje časa za kvalitetno opravljanje funkcije mestnega svetnika. Ker se zaveda odgovornosti, ki jo volivci namenijo na volitvah, to je, da smo četrta največja svetniška skupina v mestnem svetu, je prepričan, da prepušča funkcijo ljudem, ki jo bodo opravljali odgovorno in učinkovito. Zaveda se, da čaka njegovega naslednika težko in odgovorno delo, saj prihaja v okolje, kjer je kultura dialoga na zelo nizki ravni.

Svetniška skupina Andreja Fištravca je v tem mandatu pristala v opoziciji. Saša Pelka se spominjamo predvsem po tem, da je bil eden glavnih rušiteljev nekdanjega župana Franca Kanglerja in je bil njegovo največji nasprotnik. Sedaj pa sta oba v opoziciji in sta velika nasprotnika (upravičeno seveda) aktualnega župana Arsenoviča.

”Dejstvo je, da je župan skupaj s številno koalicijo zabredel v kloako tako različnih interesov, da je mestni svet iz prostora široke razprave spremenil v prostor nujnega zla. V tako pasivnem prostoru, kjer gre vse preveč stvari narobe, pa se ne morem kvalitetno posvetiti delu mestnega svetnika, saj bi mi to vzelo preveč časa in energije,” je v sporočilu za javnost  zapisal Saša Pelko.

Kdo ga bo nasledil, zaenkrat še ostaja neznanka!

Mogoče vam bo všeč