Nekategorizirano

Rihard Knafelj ni noben strokovnjak v Tarči, je podtaknjenec in nestrpnež

LMŠ-jev “podtaknjenec”, strokovnjak za vse, kar ni desno in za vse, kar ni Janša, tako bi lahko dejali za “poznavalca” respiratorjev Riharda Knaflja.

 

O Rihardu Knaflju je tekla beseda že dan poprej. Marjan Šarec je zatrdil da on z LMŠ nima nič. Mogoče direktno z LMŠ-jem res ne, a prav ta Rihard je v Šarčevih časih sodeloval pri odločanju o primernosti podjetja RAM 2 in drugih za nabave opreme na ministrstvu za zdravje. Prav ta Rihard, ki ga Šarec očitno ne pozna, je v preteklosti v medijih veljal za enega ključnih sodelavcev LMŠ Marjana Šarca za področje zdravstva. Po zadnjih volitvah so ga mediji omenjali celo kot možnega ministra za zdravje.

 Sicer pa so snovalci oddaje Tarča tega “strokovnjaka” Knaflja, pripeljali v Tarčo in želeli poskrbeti za čim večjo škodo Vladi. Med drugim je v oddaji “strokovnjak” Knafelj podal oceno, da ventilatorji Siriusmed R30, ki so jih dobavili v podjetju Geneplanet niso primerni za predihavanje bolnikov, ki potrebujejo nadzorovano predihavanje zaradi okužbe z novim koronavirusom, kar pa seveda ne drži, saj je to zanikal minister Počivalšek kot tudi direktor podjetja Geneplanet Marko Bitenc.

No ampak pojdimo naprej. Kdo je ta “znani” strokovnjak Knafelj, ki z LMŠ-jem nima nič? Z LMŠ-jem verjetno res ne, zagotovo pa ima z Levico. Odgovor nam razkriva kar njegov facebook profil in vidimo kam pes taco moli.

 

Kako je lahko zdravnik nekdo, ki bi odrekel dostop do medicinskih ventilatorjev vernikom? In ne boste verjeli kaj je ta nestrpni zdravnik, celo Šarčev kandidat za ministra za zdravje delil na Facebook profilu? “Odlična novica! Tvoja družina nas je obvestila, da molijo k Jezusu za vas. Ventilator bomo tako dali nekomu drugemu, ki nima Jezusa, da bi ga pozdravil.”  Ali gre pri Rihardu Knaflju za izredno nevarnega človeka, ki očitno deluje v nasprotju s Kodeksom zdravniške etike in Ženevsko deklaracijo? Kaj takega kar dela strokovnjak Tarče za respiratorje je nekaj nezaslišanega.


				Knafelj na svojem Facebook profilu pogosto deli neokusne objave antiteistične strani “Atheist Republic.” Pri vsem tem pa ne gre le za žalitve in sovraštvo, odkrili smo tudi direktno grožnjo kristjanom. Knafelj je namreč 23. aprila delil objavo omenjene strani, na kateri zdravnik obvesti pacienta o sledečem: “Odlična novica! Tvoja družina nas je obvestila, da molijo k Jezusu za vas. Ventilator bomo tako dali nekomu drugemu, ki nima Jezusa, da bi ga pozdravil.”

Knafelj na svojem Facebook profilu : “Odlična novica! Tvoja družina nas je obvestila, da molijo k Jezusu za vas. Ventilator bomo tako dali nekomu drugemu, ki nima Jezusa, da bi ga pozdravil.”

Že v uvodu Kodeksa zdravniške etike Slovenskega zdravniškega društva in Zdravniške zbornice Slovenije je navedeno: “/…/ ne bom dopuščal nobenih razlik zaradi spola, rase, genetskih dejavnikov, življenjskega sloga, spolne usmerjenosti, vere, nacionalnosti, politične pripadnosti ali socialnega položaja.” 

Gre tudi za nasprotje z načelom Ženevske deklaracije v današnji obliki, ki služi kot revizija Hipokratove prisege: “Pri izvajanju svoje dolžnosti do bolnika name ne bodo vplivale nobene od naštetih okoliščin: starost, bolezen, nemoč, vera, etnično poreklo, nacionalnost, spol, politična pripadnost, rasa, seksualna usmerjenost, razredna pripadnost ali katerakoli druga osebna okoliščina.” Čaka Knaflja odpoved?

Mogoče vam bo všeč