Nekategorizirano

Računsko sodišče! Čas je, da potrkate na vrata Antona Slane, župana občine Sveti Jurij ob Ščavnici

Občina Sveti Jurij ob Ščavnici je še danes brez potrjenega letnega proračuna za leto 2020, kar pomeni, da se že drugo četrtletje financirajo po dvanajstinah. Kaotičnemu stanju botruje konfliktno razmerje med županom Antonom Slano in občinskimi svetniki. Župan Slana, v domačem okolju  zaradi kavbojskega klobuka, s katerim sta neločljiva, znan tudi po nadimku videmski šerif, je na včerajšnji seji skušal svetnike prepričati, da osnutek proračuna potrdijo v petem poskusu. Končalo se je še preden se je pričelo, priglasovanju o dnevnem redu, zato je župan Slana sejo prekinil.

Kaj je v ozadju vojne, ki najbolj škodi občini in občanom Svetega Jurija, je na kratko težko povedati, pa vendar. V predprejšnjem mandatu županovanja Antona Slane so se leta 2016 odločili za izgradnjo otroškega vrtca s štirimi oddelki.  

Ob zadnji zmagi na lokalnih volitvah je Slana zadevo postavil na glavo, se odpovedal investiciji v nov otroški vrtec, ker jo je pač pripravil njegov predhodnik in vso zadevo pričel znova. Nov projekt, nov projektant, novi stroški v višini 75 tisoč evrov, cena izgradnje vrtca pa preko palca 2,5 milijona evrov, oziroma dvakrat več kot bi stala prva varianta. In ja, za drugo varianto vrtca bi se morala občina dodatno zadolžiti, čeprav jo je Slana z mega projektom v KUS, kulturno upravno središče, zadolžil do vratu.

Svetniška skupina Naprej bo vztrajala pri gradnji vrtca po prvotni projektni dokumentaciji, tudi za ceno, da bo občina v tretje tromesečje stopila brez potrjenega proračuna. Razlog več, da se na županovih vratih pojavi Rašunsko sodišče!

VIDEO:

Mogoče vam bo všeč