Nekategorizirano

Ilegalci se nam sprehajajo preko zelene meje, levičarji norijo zaradi 37-a člena, avstrijska vojska ob meji s Slovenijo!

Prav zanimivo je, kako sramežljivo” se v zadnjih dneh v policijskih poročilih pojavljajo informacije o prijetih ilegalnih migrantih. Največ so jih prijeli na Kočevsko-ribniškem območju. To je tudi pot, ki jo migranti v zadnjem obdobju najpogosteje uporabljajo za nezakonite prehode meje.

Afganistanec bi kar peš v Italijo

OKC soboške PU nam je dal vedeti, da so na območju Ljutomera prijeli tri ilegalne migrante. 

Ulov policistov mariborske PU v zadnjih 24. urah, kar se ilegalnih migrantov tiče, je bil bolj “bogat.” Tako so policisti v Slivnici prijeli državljana Afganistana, ki je  ob  avtocesti  pešačil proti Italiji. Ugotovili so, da je nekaj ur pred
tem  peš,  na  zeleni meji ob avtocesti v Gruškovju, iz Hrvaške nedovoljeno
vstopil  v  našo  državo.  Policisti so ga do predaje hrvaškim varnostnim
organom nastanili v Dom za tujce. Sinoči  pa  so  policisti  na  Mednarodnem  mejnem  prehodu  Gruškovje,  na priklopnem  tovornem  vozilu  turških registrskih oznak odkrili pet skritih državljanov  Afganistana,  ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vseh pet so vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Novomeški policisti poročajo, da so na mejnem prehodu Obrežje včeraj v treh tovornih vozilih srbskih registrskih oznak odkrili 13 državljanov Afganistana. Po zaključenem postopku so jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Ilegalce zvečine nazaj na Hrvaško, le 6 jih je zaprosilo za mednarodno zaščito

O večjem ulovu poroča tudi PU Ljubljana. Na območjih Kočevja, Ribnice, Želimelj in Ljubljane so izsledili in prijeli 31 migrantov. Izrekli so se za državljane Sirije, Pakistana, Sudana in Maroka. Policijski postopki s prijetimi še potekajo.

Na koprskem se je v policijsko mrežo ujelo 15 ilegalnih migrantov, od tega 7 na območju Ilirske Bistrice, 6 na območju Kozine in 2 na območju Kopra. Pri tem jih je 6 zaprosilo za mednarodno zaščito. Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (6), Maroka (5) in po 1 Pakistana, Alžirije, Sirije in Egipta.

Mogoče vam bo všeč