Nekategorizirano

PV Janez Janša z avstralskim ministrom za finance in kandidatom za generalnega sekretarja OECD Mathiasom Cormannom

Predsednik vlade Janez Janša je danes na pogovor sprejel ministra za finance Avstralije Mathiasa Cormanna, ki je tudi kandidat za mesto generalnega sekretarja Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

Sogovornika sta v pogovoru obravnavala globalne razmere s poudarkom na vlogi in poslanstvu OECD, izmenjala pa sta tudi izkušnje v spopadu s pandemijo Covid-19.

Minister Cormann je izpostavil vizijo OECD kot organizacije, ki združuje razvite države, utemeljene na demokraciji in načelih svodnega tržnega gospodarstva. Zato je lahko OECD močan zagovornik in branik na pravilih temelječe globalne ureditve.

Predsednik vlade Janez Janša je izpostavil, da je zlasti upoštevajoč aktualno globalno situacijo pomembno, da OECD ostane čvrsta organizacija, ki bo močan branik in promotor teh temeljnih načel.

V pogovoru je izpostavil tudi dobre bilateralne odnose med Slovenijo in Avstralijo, ki je priznala samostojnost in neodvisnost Slovenija dan po tem, ko je Slovenija doživela priznanje s strani držav članic tedanje Evropske skupnosti.

Mogoče vam bo všeč