Nekategorizirano

Poziv iz Doma starejših Janka Škrabana v Beltincih: “Hvaležni bomo vsem, ki bi nam želeli pomagati!”

Koronavirus je posegel v naša življenja na vsakem koraku. Ob vseh potrebnih izvedenih zaščitnih ukrepih se je koronavirus prikradel tudi v naš dom starostnikov, Dom Janka Škrabana. Trenutno je od 71 naših stanovalcev okuženih 46. Virus ni zaobšel niti naših zaposlenih, saj je trenutno zaradi okužbe odsotnih 12 zaposlenih.

Manjkajoči kader zapolnjujemo s pomočjo zdravstvenih delavcev okoliških zdravstvenih in zdravstveno varstvenih ustanov. Prav tako so nam v veliko pomoč prostovoljci Karitasa. Za požrtvovalnost smo zelo hvaležni, saj nam tovrstna pomoč pomeni veliko. Poziv vsakemu, ki bi nam želel pomagati, velja tudi danes.
Zato vse zainteresirane posameznike vabimo, da nam sporočite vašo pripravljenost po pomoči. Takoj, ko se bo pojavila potreba za vašo vključitev, vas bomo kontaktirali. Potrebujemo pomoč pri delitvi hrane, pri postiljanju in preoblačenju postelj, transportu materiala in odpadkov ter pomoč stanovalcem.

V primeru zares izredne situacije iščemo tudi ljudi, ki bi lahko pomagali pri negi in so za to ustrezno usposobljeni.

Vašo pripravljenost sporočite Domu Janka Škrabana na [email protected] ali na [email protected] ali telefonsko številko: 040 717 844.

Svojce prosimo, da se za informacije o zdravstvenem stanju stanovalcev pokličejo na telefon 031 718 546 med 11. in 13. uro od ponedeljeka do petka.

Mogoče vam bo všeč