Nekategorizirano

PU Maribor: Prometne s hudimi poškodbami, požari in orkanski veter

Padel s traktorske prikolice

Včeraj, okoli 13.05 je 65-letni moški vozil kmetijski traktor s priklopnikom po regionalni cesti iz smeri Zagorcev proti Juršincem. Ko je v Sakušaku v križišču zavijal levo, na lokalno cesto v smeri Bakovcev, je s traktorskega priklopnika padel 61-letni moški, ki je do tedaj stal na njem. Slednji je padel na desno zadnje kolo traktorja, nato pa mu je noge stisnilo ob notranji del blatnika traktorja in kolo. V nesreči se je 61-letnik hudo telesno poškodoval. S helikopterjem Slovenske vojske so ga prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor. Policisti so traktoristu vročili plačilni nalog, kazensko pa ga bodo ovadili tudi pristojnemu tožilstvu.

Drevo padlo na avto

Včeraj, okoli 15.20 je 54-letni moški vozil osebni avtomobil iz smeri Kidričevega v smeri glavne ceste Hajdina – Slovenska Bistrica. V križišču s to cesto je zavijal v levo, proti Slovenski Bistrici, ko je na njegovo vozilo padlo drevo. Voznik je ostal ukleščen v vozilu. Iz njega so ga s tehničnim posegom rešili gasilci. Hudo poškodovanega so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Zaradi intervencije je bila do 16. 20 delno zaprta glavna cesta. Policisti bodo svoje ugotovitve s poročilom predstavili pristojnemu tožilstvu.

Požar povzročila električna napeljava

Včeraj, okoli 14.50 se je zaradi dotrajanosti in vetra podrl drog električne napeljave v Spodnji Voličini. Električne žice so obvisele na strehi ene od stanovanjskih hiš. Lastnik je o tem takoj obvestil pristojno podjetje za dobavo električne energije, vendar je do njihove intervencije, na mestu, kjer so se žice dotikale hiše, izbruhnil požar. Zato je lastnik kmalu po 15. uri poklical še gasilce. Kljub gasilski intervenciji se je vnel že leseni opaž stropa in mansardne poševnine sobe na podstrešju. Soba je v hipu zgorela v celoti. 

V času do intervencije električarjev je v stanovanjski hiši prišlo še do udara na vtičnicah, poškodbe so tudi na različnih električnih aparatih, ki so v času dogodka bili priključeni na omrežje. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 10.000 evrov.

Med gašenjem se je poškodoval 21-letni gasilec, ki je na podstrešju gasil z vodo in je začutil udarec električnega toka. Zdravniško pomoč je sam iskal v ZD Lenart. Policisti zbirajo obvestila za utemeljitev suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

Požari

Včeraj, okoli 8. ure je izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Slavšini. V požaru je zgorelo ostrešje te novogradnje, prav tako je zagorela izolacijska fasada iz stiropora. Požar so pogasili gasilci. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 100.000 evrov. Reševalci so na kraju nudili zdravniško pomoč solastnici objekta, zaradi šoka, ki ga je doživela. Policisti so z ogledom kraja požara ugotovili, da je do požara prišlo zaradi pregretja dimnika v delu, kjer se stika z ostrešjem oz. na prehodu iz ostrešja. Policisti bodo o vseh ugotovitvah s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Mogoče vam bo všeč