Nekategorizirano

Integriteta po slovensko: »Mala stigma v slovenski politiki doleti vsakogar- velika nikoli in nikogar«

Nahajamo se v Sloveniji, deželi pod Alpami, sončni strani tega gorovja, sončna je stran sama, vse ostalo je vse prej kot sončno, svetlo in jasno pa še manj. Zastira, zatemnjuje in pomračijo pa dogajanja, dnevna, tedenska mesečna, letna. Zaznamuje, stigmatizira naš prostor, vsakdan in žal še mnogokrat zarisuje v obraz naroda nekaj nepredstavljivega, človeka kot bistvena sestavina našega podnebja. Izlušči se iz vsega Mala Stigma, ki prodre v mentalni korpus vsakega posameznika ne da bi sam kaj zakrivil. In tukaj je tisto o čem  bi kaj  rekel in porekel, v kolikor mi bo z svojimi  strnjenimi mislimi  tudi uspelo.

Iztočnico sem našel v že do obisti obdelane afere »sendvič« in na njej zasnovanega   družbenega eksperimenta, ki se mu v jeziku preprostih ljudi reče kraja.

Danes smo v DZ RS dočakali dosedanjo domnevo, ki se je spremenila v oznanilo  najvišje stopnje. Napotke Šarčevega strankarskega »Goebelsa« Igorja Žavbija so bili takšni da mora to učinkovati »urbis et orbis«, še posebej ko vemo da je zadnje dni krožila poceni PR »raca« o morebitni  umaknitvi odstopne izjave »svetovno« znanega strokovnjaka za izvajanje družbenih eksperimentov s tako preprostim pripomočkom, imenovanim sendvič.

Nekje dopoldne se je razpočil milni mehurček in zapolnil prostore Državnega zbora z novico, ki se je glasila: » Državni zbor se je danes seznanil z odstopom Darija Krajčiča z mesta poslanca v poslanski skupini LMŠ.” Mala stigma je dosegla Darija Krajčiča, ostala pa bo za vedno v analih enkratnosti kot slovenski vzorec na poti  do političnih absurdov  brez primere. Lepo. Kaj bi mogli nehati že s temi pisanji in vznemirjanji javnosti? Ne.

Tu bi mogli šele začeti. Zmehčati, poiskati točko, in z buciko posebej prilagojene za politične balone iskati mesto za vbod. Vbod ,ki bi spustil kontaminiran zrak ,ki ga je sproducirala političnega mašinerija za produkcijo kadrov-marionet  iz znane »marionetne« šole v Murglah.

Baloni v katerih se skrivajo so polni, mnogokrat z zelo kakofonično sestavljenimi primerki, ki jih noter zmečejo znane podružnice v obliki podjetij,  korporacij, komploti politično ekonomskih asociacij, ki jih  pripravljajo in opravijo  začetno selekcijo  v Forumu 21. Glavni  producenti v slogu Petriča, Golobiča, Kučana, ter nekaj iz  ešalona ex Udba( ki pravzaprav ni ex) v ozadju,  ki ima skoraj enak vpliv kot prej našteti. Sem sodijo tudi gerontokratski primerki ala Zemljarič, Isajlovič, Rotar itn.

Tukaj se ne sme spremeniti, načeti gristi, ali bog ne daj kaj odgrizniti. Vsak si je zobe strl ki je želel gristi. Zgrizen je bil potencialni grizec s strtimi zobmi in lastne fizične in mentalne integritete.

V političnem teatru absurda že vsilijo naslednjega političnega »ničeta« in zadeva gre naprej.

Do kdaj? Ali je sploh potreben ta vprašaj, in če ne zdaj, kdaj?

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč