Nekategorizirano

PU Celje: Vse več je tatvin v trgovinah

Iz PU Celje v zadnjih tednih  sleherni  dan poročajo o tatvinah v trgovinah. Včeraj so ujeli dva nepridiprava, ki sta kradla v Šentjurju, in enega, ki je kradel v Celju. 

V trgovini v Šentjurju sta dva moška včeraj želela ukrasti več parfumov, britvic in s čokoladami »popestriti« nabor ukradenih stvari. Trgovke  so ju pri tatvini zalotile in jima vzele ukradene predmete, policistom pa opisale s  katerim vozilom sta se odpeljala. »Vozilo smo ustavili na avtocestnem izvozu Slovenske Konjice. Voznik in sopotnik, stara 41 in 47 let, oba doma z območja Policijske uprave Maribor, sta imela v vozilu več različnega orodja, vrednega dobrih 100 evrov, ki sta ga pred tem ukradla v drugi trgovini v Šentjurju,« so nam sporočili iz celjske policijske uprave. Policisti so jima ukradene stvari zasegli, kazensko ju bodo ovadili.

Včeraj so na Mariborski ulici v Celju obravnavali moškega, ki je bil že v preteklosti večkrat v postopku zaradi tatvin. Pri sebi je imel več instalacijskega materiala, ki ga je pred tem ukradel v trgovskem centru v Celju. Tudi njemu so ukradene stvari zasegli, čaka ga kazenska ovadba. Ta se je želel oskrbeti z obrtnim materialom  na »odlok,« čeprav ni imel namena plačati.

Neznani storilec je poskušal vlomiti v bencinski servis v Celju. S poškodovanjem vrat na zadnji strani objekta je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Kaj botruje temu, razen  nezakonitosti in kaznivosti teh početij, še ni do konca dognano. Ali je eden od dejavnikov nedelovanja in da ne bi bili iz »vaje« počnejo kot priprave na »plodno sezono« ki je pred njimi. Ni nam znano ali so uporabljali  zaščitno  anti COVID 19 opremo.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč