Nekategorizirano

PU Celje:« Prepovedane droge tudi razlog za ogrožanje varnosti v prometu in sicer«

Mnogokrat preberemo, da je za to in ono nesrečo, dogodivščino pri prometnih nesrečah, kršenju javnega reda in miru, družinskih problemih in socialnih stiskah kriv alkohol in dejanja povezana t njim ali prav zaradi njega oziroma njegovega učinka. Tukaj je glavni dejavnih presoja kdaj in kako kaj početi. Ne glede da prav to prinese vedno negativne posledice, ko to počneš po lastni izbiri in ne ogrožaš nikogar, je to lastna izbira pa čeprav ne najboljša ali celo rečemo da je slaba.  Hudo pa je če posežeš po njem ali pa po drugih snoveh, kot so prepovedane droge oziroma mamila ali druge halucinogene snovi pa še greš v promet sli med ljudi.  Da se to dogaja pa nam potrjuje dogajanje  v noči  iz  sobote  na  nedeljo.

Takrat so policisti   na  relaciji Laško  –  Celje večkrat  pravilno  ustavljali  35-letnega  voznika  osebnega  vozila, ki je z vožnjo ogrožal  sebe in druge udeležence v cestnem prometu. Voznika so ustavili z uporabo  »stingerja«  in ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, na  vozilu  je  imel  nameščene  registrske  tablice,  ki pripadajo drugemu  vozilu.   Vozniku   je    preizkus   s  hitrim  testom  potrdil  prisotnost prepovedanih drog v telesu. Kot vidimo tukaj je »duh« zapustil steklenico oz potencialni kršitelj zasebne prostore in se spravil v nevarnost potencialno vse okoli sebe.

Policistom oziroma uslužbencem, ki skrbijo za varnost v prometu in sicer vsa čast, ostaja pa odprto vprašanje koliko je tega in teh in takšnih udeležencev prometu v poslabšanju varnosti ljudi in premoženja nasploh. Tukaj je razpon med želenim, možnim in potrebnim za dosežek nekega ravnovesja vedno obratno sorazmeren od rešenega in ugotovljenega.

Vane K.Tegov

Mogoče vam bo všeč