Nekategorizirano

Stoltenberg predsedniku Trumpu priznal ključne zasluge za krepitev NATO

Generalni sekretar zveze NATO Jens Stoltenberg je v intervjuju za že 16 let najbolj gledani TV kanal v ZDA Fox News dne 26.1. 2019 izjavil, da je odločna retorika predsednika ZDA Trumpa okrepila NATO, saj so vodilne članice v zadnjem letu že prispevale znatno več za lastno in skupno obrambo, do konca leta pa bodo na destine milijard dolarjev dodatnih denarnih sredstev.  

Stoltenberg je še dodal, da je bil predsednik Trump zelo jasen glede zaezanosti ZDA NATO, a je hkrati zahteval, da tudi druge članice prispevajo večji delež. Tako bodo te do konca leta 2019 prispevale 100 milijard dolarjev dodatnih sredstev. To ap potrjuje, da je jasno sporočilo predsednika Trumpa dalo konkretne rezultate.

Navedena izjava Stoltenberga je tako tudi direktno zanikanje in kritika izjav tistih politikov in poročanja medijev, ki so še pred kratkim trdili, češ da Trump hoče uničiti NATO.

Na izjavo Stoltenberga pa se je odzval tudi sam predsednik Trump na twitterju in omenjeno izjavo Stoltenberga označil za zanikanje poročanja “demokratov in lažnih novic”.

(https://www.foxnews.com/politics/nato-head-says-trumps-tough-talk-has-helped-alliance)

Danes je priznanje generalnega sekretarja  NATO Stoltenberga predsedniku Trumpu za ključne zasluge za krepitev NATO / Pravkar objavil tudi nemški “Die WELT”

(https://www.welt.de/politik/ausland/article187819564/Nato-Verteidigungsausgaben-Wir-sehen-dass-die-klare-Botschaft-von-Praesident-Trump-Wirkung-zeigt.html?wtmc=socialmedia.facebook.shared.web&fbclid=IwAR0iGQfh9Q45V-fHSifz8Lxx5A7fkeYToAtB-xKAV92cjb9d-TGJYdDiJTg)

Mogoče vam bo všeč