Nekategorizirano

PU Celje: Ilegalni migranti iz srednjega vzhoda vztrajno oblegajo Slovenske meje

Prav to obleganje meje govori o »meji« kot pojmu, ki bil naj definiral  državo kot suveren subjekt mednarodnega javnega prava, ki bi naj obvladal taiste z pomočjo svojih organov znotraj ministrstev, ki imajo dodeljene pristojnosti za tozadevna vprašanja in problemi, ki izhajajo iz tega. In kaj pride iz vsega tega? Zaznavamo trende, moduse, socialno in starostno sestavo migrantov, njihove želje in »ambicije,« kaj pravzaprav želijo doseči s svojim prihodom na evropska tla. To da smo dober teden videli slike o »stacionarnem » kampu ilegalnih migrantov nekje v gozdu na območju Črnomlja, ne pomeni nič več kot to, da je zadeva verificirana kot deviacija, odklon od nečesa, kar sicer zaznavamo v zvezi z perečo in vse kaže tudi pestro problematiko na dnevni bazi.

O tem priča tudi dogajanje po navedbah PU Celje ko so  včeraj ponoči  na območju Sedlarjevega, vzhodni del slovenske meje, opravljali nadzor državne meje s pomočjo termovizije. To je postopek, ki ga izvaja policija s pomočjo kamer za zaznavanje prisotnih teles,  ki oddajajo lastno toploto ali toplota  iz drugih človeških ter umetnih teles, ki producirajo toploto. V zgodnjih jutranjih urah  so na tem območju izsledili šest  državljanov  Bangladeša,  ki  so  ilegalno  vstopili  v  našo državo. O postopkih zoper ilegalne prestopnike bodo podane informacije v naslednjih dneh.

Lepo in prav. Ampak, ti so že vstopili na območju Slovenije. V kolikor se ne bi izvajal ta postopek in se ne bi izvajal tam, bi ti »povabljenci« s strani Evrope  plemenitili Evropo z njihovo eksotično kulturo,   skrbeli za » pestrost« našega ali katerega koli mesta nekje v Evropi. Ali bog ne daj, kot je bilo dva dni nazaj, napad na vlak kjer so vlak in na silo ustavili na relacijo Bihač-Sarajevo, oropali potnike in jo pobrisali.
Hvala za takšno in kakršno koli »pestrost« s strani »tovrstnih« ponudnikov. Brez tega nam gre in bo šlo bolje!

Vane K. Tegov

Foto: PU Celje

Mogoče vam bo všeč