Nekategorizirano

Prvi dan po razglasitvi epidemije je prinesel potrjenih 794 novih okužb s covid-19

V ponedeljek, torej prvi dan po tem, ko je Vlada RS razglasila epidemojo na celotnem ozemlju Slovenije, je bilo 4.326 opravljenih testov na okužbo z novim koronavirusom. Okuženost s covid-19 je bila potrjena pri 794 ljudeh. Podatke je danes postregel Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ). To pomeni, da je bilo pozitivnih 18,35 odstotka vseh testiranih.

Vlada je od ponedeljka za vso državo za 30 dni razglasila epidemijo. Tako so po vsej državi prepovedani prireditve, verski obredi in poroke, druženje pa je omejeno na šest ljudi. Od danes velja omejitev gibanja na prostem, to je prepovedano med 21. uro zvečer in 6. uro zjutraj. Dovoljeni so le nujni opravki.

Pristojne skrbi predvsem število hospitaliziranih, saj niso težava le postelje, temveč predvsem ustrezni kader za delo s temi bolniki. Na deset bolnikov v intenzivni terapiji bi potrebovali 50 medicinskih sester.

Največ okužb z novim koronavirusom smo v Sloveniji od začetka epidemije marca letos potrdili pretekli petek – 898. Vodja vladne posvetovalne skupine Bojana Beović je v ponedeljek poudarila, da je okužen že odstotek prebivalstva Slovenije.

Mogoče vam bo všeč