Nekategorizirano

Prvak med poslanci DZ po izrečenih vulgarizmih je Dušan Radić

Se še spomnite Klavdije Markež, ki je bila leta 2014 na listi Cerarjeve SMC v ptujski volilni enoti  izvoljena v državni zbor in 27. marca 2015 po odstopu Stanke Setnikar Cankar  tudi prisegla kot nova ministrica za izobraževanje, znanost in šport? Čeprav je ob predstavitvi svojega kabineta Miro Cerar dejal, da so kadrovali »izključno po etičnih in profesionalnih kriterijih,” se je zalomilo pri resorju izobraževanja, kajti le dva dni po tem se je že moral posloviti od svoje ljubljenke Markeževe, ker so ji dokazali, da je njeno magistrsko delo skorajda v celoti preplonkano.

Ko je Klavdija Markež postala ministrica, se je na njen poslanski stol umestil Dušan Radić, ki je kandidiral v volilnem okraju Murska Sobota. Gre še za enega v nizu kadrov, ki so jih v Cerarjevi SMC izbirali na osnovi »visokih etičnih in  moralnih standardov.« Dušan Radič alias Vanek, prvo pero radijske satirične greznice Zamurjenci, je v času, ko še ni vedel, da bo postal »moralni in etični izbranec« Mira Cerarja  pomursko radijsko občestvo seznanjal s svojim mnenjem o tem, da so poslanci v DZ navadni idioti, »ki da se jim jebe« za navadne ljudi. Še najbolj mu je bil v želodcu prvak opozicijske stranke SDS Janez Janša, na katerega je družno z ostalimi Zamurjenci vsak teden zlival gnojnico. Seveda so se v Zamurjencih z nostalgijo spominjali »lepih« časov, »ko je še Tito hodil po zemlji.« In ker je Vanek zadovoljeval etične ter profesionalne kriterije Mira Cerarja, je v soboškem volilnem okraju kot kandidat SMC  prejel  kar 4033 glasov oziroma 30,44%, za primer aktualni minister za kmetijstvo v odhajanju in prvak SD Dejan Židan jih je dobil vsega 2247. Ampak Radić je moral  počakati  še nekaj mesecev, da je  afera spodnesla Stanko Setnikar Cerar in je vsaj za dva dni ministrski stolček resorja za izobraževanje prevzela Klavdija Markež, da se je kot eden od devetdesetih »idiotov« ugnezdil v poslanki stol, da se mu bo »jebalo« za navadne ljudi. 

Po novem spoštovani državnozborski poslanec Duđan Radić ni več nastopal v Zamurjencih, temveč ob ponedeljkih v pogovorni oddaji s pomurskimi poslanci. Tudi tam ni mogel iz svoje kože, tudi tam mu je bil za vse kriv Janez Janša in njegova SDS. V srcu pa mu je gorelo močno hrepenenje po nekdanji komunistični Jugoslaviji, verjetno tudi njemu samostojna Slovenija ni bila med intimnimi opcijami. Jugonostalgična duša se mu odpre na zasebnih zabavah, kjer si Radić da duška, vedo povedati dobro obveščeni, ki so nam posredovali tudi pričujoče fotografije, nastale na eni od rojstnodnevnih zabav.

In ker je Duško Dušan Radić – Vanek praktično že oplel s svojo poslansko kariero,  že itak je ves mandat bolj opravljal tekoče posle z vrčki piva,  poglejmo, kaj o njem pravi Parlameter: v treh letih je na Cerarjevo Vlado naslovil tri (3) poslanska vprašanja oziroma  pobude, niti eno od teh ni povezano s problemi državljanov soboškega okraja, ki so mu namenili mandat. Dušan Radić Duško je predzadnji med 90 poslanci, kar se nastopov pred mikrofonom tiče, v 47 nastopih si je kronično privoščil opozicijo. Je pa Dušan Radić pa vseeno prvak med poslanci Državnega zbora: postal je zmagovalec v kategoriji največ izrečenih vulgarizmov v hramu demokracije. In zato je zadnji mesec prejel 4.042 evrov bruto plače!?

Boris Cipot 

foto facebook

 

 

Mogoče vam bo všeč