Nekategorizirano

Prva točka Karabaha v Ligi prvakov

Tretji krog skupinskega dela Lige prvakov je prinesel kar nekaj presenečenj. Morda so za največje presenečenje poskrbeli nogometaši azerbajdžanskega  Karabaha, ki so se pogumno zoperstavili enajsterici madridskega Atletica. Končni izid srečanja, ki ga je na olimpijskem stadionu v Bakuju spremljalo več kot 69 tisoč gledalcev, je bil  0 : 0. To je bila prva točka Karabaha v skupinskem delu lige prvakov, Atletico Jana Oblaka pa bo moral prav zaradi »izgubljenih« dveh točk priložnost za rešilne točke iskati pri Romi in Chelseaju.  Azerbajdžanci so v prvem krogu Lige prvakov gostovali v Londonu, kjer jih je Chelsea odpravil s šestimi zadetki v mreži. V drugem krogu so v Bakuju dočakali Romo, ki je z zmago 2 :1 domov v Rim odnesla vse tri točke. V tretje gre rado in nogometaši Karabaha so v dvoboju z Atleticom ohranili nedotaknjena vrata, četudi so zadnjih 20 minut ostali le z desetimi možmi na igrišču, ker je bil izključen Dinu.

Karabah, aktualni državni prvak Azebajdžana, je že vse od 1993.leta »brezdomec«. Čeprav so osvojili naslov državnega prvaka, ni bilo časa za slavje. V Gorskem Karabahu je divjala vojna, armenski agresor je med obsežnim bombardiranjem uničil mesto Aghdam, njihove domove in tudi njihov stadion. V trenutkih premirja so se podali domov, rešili, kar se je rešiti dalo in se z družinami odpravilo na varno. Klub Karabah je v Bakuju sicer gostitelj, a hkrati tudi gost, saj jim razmere še vedno ne omogočajo igranja na domačem stadionu. Aghdam je namreč še vedno mesto duhov.

Po zlati in veliki točki, ki so jo osvojili proti Atleticu, vodstvo kluba že razmišlja o  Londončanov, ki jih bodo gostili na stadionu Azersun v Bakuju.

Mogoče vam bo všeč