Nekategorizirano

Kranjska Gora gostitelj 64. Gostinsko turističnega zbora Slovenije

Slovenija postaja vse pomembnejši igralec na svetovnem turističnem zemljevidu. Že skopa statistika je dovolj zgovorna, saj se iz leta v leto povečuje število obiskov in turističnih nočitev, številni tuji turoperaterji  Slovenijo uvrščajo med najbolj privlačne destinacije. Turizem je postal dejavnost, ki ne pozna sezonskega poslovanja in Slovenija je s svojimi naravnimi danostmi idealna za celoletno sezono. Lani je slovenski turizme prispeval 2,3 milijarde evrov v domači bruto proizvod. Rezerv je še veliko, tako na področju turistične infrastrukture, kakor tudi v človeškem potencialu. Prav slednji je eden ključnih za zagotavljanje kakovosti gostinsko turistične ponudbe.

Zato so gostinsko turistični zbori izjemno dobrodošli za preverjanje napredka, sprejemanja novih idej v vseh segmentih oblikovanja turističnega produkta. Gre za neke vrste »olimpijado,« ki že 64 let druži kuharje, natakarje in druge gostinsko turistične delavce. Zadnja »olimpijada« oziroma 64. Gostinsko turistični zbor se je te dni odvijal v Kranjski Gori, soorganizator pa je bila tamkajšnja Hitova družba Alpinea.

Pričelo se je s podelitvijo priznanj  GTZ za kakovost in uspešnost. Med prejemniki  je kar šest zaposlenih iz družb Hit in Hit Alpinea: Stevo Praštalo, Ivica Mišić, Boštjan Kovačič, Mirza Avdić, Zorka Radošević in Valentina Marinič. V kategoriji hotelov je priznanje prejel Hitov hotel Mond iz Šentilja, posebno priznanje pa je za oživitev Kampa Špik prejela tudi družba Hit Larix. »Upravičeno smo lahko ponosni na naše zaposlene, prejemnike priznanj, ki si v Hitu skupaj s sodelavci prizadevajo za kakovostne gostinsko-turistične storitve. Skrb za goste je ključno vodilo, ki nas vse usmerja k doseganju dobrih rezultatov in uresničevanju poslovnih ciljev,« je ob podelitvi povedal Janez Mlakar, predsednik uprave družbe Hit.

Skupino Hit je na letošnjem GTZ zastopalo 18 tekmovalcev iz matične družbe Hit in 7 tekmovalcev iz hčerinske družbe Hit Alpinea iz Kranjske Gore. Pomerili so se v desetih tekmovalnih kategorijah in skupaj po točkovnem sistemu zbrali 13 odlikovanj, in sicer 4 zlate, 2 srebrni in 7 bronastih medalj. Hitovi gostinci so k prejetim medaljam dodali še 16 zlatih, 7 srebrnih in 3 bronasta priznanj. Pravi šampion je zlati Tomi Pance igralniško-zabaviščni center Perla, ki je stroge ocenjevalce prepričal, da si lahko najbolje pripravljeno in postreženo kavo  privoščite v Perlini kavarni Dolce Vita,  letos je edini na vseh tekmovanjih GTZ dosegel vse možne točke (100,00). Simon Perše (igralniško-zabaviščni center Perla) je zmagal na tekmovanju v pripravi jedi pred gosti, Boštjan Jamšček (igralniško-zabaviščni center Perla) je bil najboljši v pripravi jedi po naročilu magic-box, Dejan Fornazarič (igralniško-zabaviščni center Park) pa je pripravil najboljšo jed v kotličku.

Mednarodni zlati certifikat Travelife hotelu Ramada Resort Kranjska Gora


				hotelu Ramada Resort Kranjska Gora mednarodni zlati certifikat Travelife

Zelena shema slovenskega turizma usmerja in spodbuja turistične destinacije, ponudnike, parke in agencije k trajnostnemu in okolju prijaznemu delovanju. Destinacija Kranjska Gora je že nosilka znaka zelene destinacije, v družbi Hit Alpinea pa so se odločili za pridobitev mednarodnega certifikata Travelife, ki potrjuje trajnostne dosežke na okoljskem, socialnem in ekonomskem področju. Aktivnosti na trajnostnem področju sicer potekajo že več let, s pridobitvijo certifikata Travelife pa želijo v družbi Hit Alpinea svojo zavezo k uresničevanju trajnostnih usmeritev še okrepiti.

 

 

Mogoče vam bo všeč