Nekategorizirano

Protokol in kabinet soboškega župana Aleksandra Jevška kmalu v rokah rdečelaske?

Sprva so bile le govorice, da si bo soboški župan dr. Aleksander Jevšek omislil nov obraz za vodenje svojega kabineta in protokol. Objava razpisa na spletni strani državnega zavoda za zaposlovanje in mestne občine Murska Sobota so govorice le potrdile. Torej, Mestna občina Murska Sobota išče osebo za vodenje županovega kabineta in protokol. )https://www.ess.gov.si/iskalci_zaposlitve/prosta_delovna_mesta/posamezno?IDEPD=2263581)  Poleg univerzitetne izobrazbe, delodajalec od kandidata/ke zahteva višjo raven znanja tujega jezika (angleščina, nemščina), delovno področje pa obsega neposredno pomoč pri vodenju strokovnih nalog na delovnem področju kabineta župana, neposredna pomoč pri vodenju strokovnih nalog na delovnem področju kabineta župana, vodenje odnosov z javnostmi, koordinacijo mednarodnega sodelovanja, sodelovanje in vodenje tudi najbolj zahtevnih  projektnih skupin….Skratka, šlo naj bi za osebo, ki ji bo župan Jevšek neizmerno zaupal tudi takrat, ko ga ne bo v kabinetu, to pa je kar pogosto. Je pač rad med ljudmi, za red in disciplino pa je itak zadolžen njegov občinski direktor Srečko Đurov!

V dveh tednih se bo v Jevškov kabinet umestila rdečelaska, pravijo naši viri blizu občinskih hodnikov. Da prihaja iz Radencev, in da je bila v preteklosti direktorica radgonskega zavoda za kulturo Kultprotur, da je profesorica nemščine, literarna ustvarjalka, da predava na srednji poklicni šoli v avstrijski Radgoni, samostojna podjetnica  za intelektualne storitve, in kar ni nepomembno, je članica Židanovih Socialnih demokratov. Da gre za mag. Normo Bale, dodaja naš vir blizu hodnika soboške občinske uprave. Še ne tako dolgo nazaj, v času županovanja Antona Kampuša SD,  je Norma Bale sodila v elitni trojček Radgončanov; ob županu Kampušu, podžupanu in ravnatelju radgonske osnovne šole Dušanu Zagorcu SMC. Volitve so prinesle nove obraze, tudi na županskem stolčku, kemija preteklosti se je razblinila, zato se je Norma Bale umaknila iz radgonske občine. S seboj v Radence je odpeljala tudi že kar razvpiti vinarsko-poslovno-družabni dogodek Salon Traminca, ki je pred osmimi leti dobil domicil na negovski graščini, ko pa se je Balejeva poslovila od Kultprotura, je kot predsednica društva Klub dišeči traminec – hram vinske kulture prireditev odpeljala v Radence.

Če je kaj resnice v šepetu občinskih hodnikov bo znano že čez dva tedna in takrat  bo jasno ali protokol in županov kabinet prevzema rdečelasa Norma Bale. S tem se bo verjetno sklenilo triletno obdobje higienizacije zaposlenih soboške občinske uprave po desetletju županovanja Antona Štihca, kar je bil eden ključnih projektov Jevškovega oprode Srečka Đurova, Na cesto je zabrisal Štihčevega direktorja Bojana Petrijana,  svetovalko Sabino Gutalj, morda še koga. Pri slednji se mu je zalomilo, saj  je delovno sodišče prisluhnilo tožbi Gutljeve, pravda se nadaljuje na višjem sodišču.

Boris Cipot

Mogoče vam bo všeč