Nekategorizirano

Prihaja hladna fronta, jutri sneg!

V nedeljo se bo pojavila nevarnost snegoloma že dopoldne v višjih predelih Gorenjske in Koroške, popoldne in zvečer pa tudi ponekod na Notranjskem, Kočevskem in v Zasavju, opozarjajo na Agenciji za okolje.  Na severozahodu države lahko nad 700 metri nadmorske višine zapade med 20 do 40 centimetrov snega. Ker je večina dreves še olistenih, to pomeni veliko nevarnost za drevje. 

Temperature bodo po vsej državi močno padle. “Ponoči bo povsod pričelo deževati, ob morju bo tudi kakšna nevihta. Začel bo pihati severovzhodni veter, na Primorskem proti jutru burja. Jutranje temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem okoli 14 stopinj Celzija. Jutri bo oblačno s padavinami in občutno hladneje. Meja sneženja se bo na severu spustila na okoli 800 m nadmorske višine, drugod bo dopoldne še nad 1000 m. Popoldne in zvečer bo ponekod lahko snežilo do okoli 500 m nad morjem. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Popoldanske temperature bodo le od 4 do 9, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.”

V ponedeljek bo na Primorskem precej jasno z burjo, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. V torek kaže na večinoma suho vreme, le na vzhodu bo lahko padla kakšna kaplja dežja. Burja na Primorskem bo ponehala. Trenutni obeti kažejo, da bodo temperature v prihodnjih 10 dneh zelo jesenske in ne bodo dosegle 15 stopinj. Temperatura pa se bo zjutraj marsikje lahko spustila le malo nad ledišče.

Mogoče vam bo všeč